lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Yrittäjät auttavat vähävaraisia lapinlahtelaisia 6500 euron lahjoituksella

Kuvassa vasemmalta Lapinlahden seurakunnan diakonissat Vuokko Väätäinen ja Heli Hämäläinen, K-Market Ruokamestin kauppias Taisto Lappalainen ja Mellano Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtonen.

Yrittäjät auttavat vähävaraisia lapinlahtelaisia 6500 euron lahjoituksella.

Idea sai alkunsa, kun Lapinlahtelainen Mellano Oy päätti lahjoittaa diakoniatyölle 50 kassillista ruokaa, jaettavaksi Lapinlahdella. Tästä syntyi paikallisten yritysten yhteinen tempaus, johon lähti mukaan yli 50 yritystä nopealla aikataululla.

Lahjoituksen avulla pystytään jakamaan vähävaraisille 200 ruokalahjakorttia K-Market Ruokamestariin. Paikallinen Hunajalähde Oy lähti mukaan lahjoittamalla 100 purkkia hunajaa.

Lapinlahtelaisen Mellano Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtonen halusi auttaa koronavirustilanteen vuoksi äkillisesti taloudelliseen ahdinkoon joutuneita.

– Halusin tehdä jotain konkreettista kriisistä kärsivien vähävaraisten hyväksi, maailmaa voi muuttaa vain yksi pieni teko kerrallaan. Halusin tuoda esiin myös alueen yhteisöllisyyttä, olemme tässä hetkessä yhdessä, Lehtonen kertoo.

Lehtonen halusi myös tuoda jotain positiivista kaiken negatiivisuuden keskelle.

– Me kaikki voimme päästä tästä tilanteesta yli, jos emme anna periksi pessimismille, Lehtonen kommentoi.

Lapinlahden yrittäjien puheenjohtaja Tiina Tanskasen mukaan myös yrityksissä on nyt taloudellisesti tiukkaa. Siitä huolimatta yrittäjät haluavat auttaa ahdingossa olevia.

-Tiedän, että lahjoittajienkin joukossa on yrityksiä, joiden toiminta on nyt todella pientä. Yrittäjä ei maksa edes itselleen palkkaa, mutta siitä huolimatta lahjoitettiin tähän tempaukseen, Tanskanen kertoo.

Kuvassa Janne Lehtonen, Tiina Tanskanen, Taisto Lappalainen.

Tanskanen yllättyi positiivisesti kuinka paljon yrittäjiä lähti tempaukseen mukaan ja kuinka monelle apua voidaan antaa.
Nopeasti saatiin kasaan 6000 euroa, joka jaetaan 30 euron lahjakortteina koronavirustilanteen vuoksi ahdinkoon joutuneille lapinlahtelaisille. Lahjakortit jakaa Lapinlahden seurakunta. Lahjakortit käyvät paikalliseen K-Market Ruokamestariin. Lahjakorttien lisäksi kortin hakija voi saada mukaansa paikallisen Hunajalähteen lahjoittamaa hunajaa. Hunajapurkkeja jaetaan yhteensä 100 kappaletta ja niiden arvo on 500 euroa.

Kuvassa Hunajalähteen Kari ja Päivi Lappi.

Lapinlahden seurakunnan diakonissa Heli Hämäläinen on kiitollinen, että lapinlahtelaiset yritykset halusivat lähteä auttamaan tilanteessa, jossa moni on joutunut yllättäen taloudellisiin vaikeuksiin. Koronavirustilanteen vuoksi lomautukset ja irtisanomiset ovat tulleet nyt nopeasti ja ennakoimatta.

– On paljon ihmisiä, jotka on joutuneet todella yllättäen koronavirustilanteen vuoksi hankalaan tilanteeseen taloudellisesti. Myös kynnys pyytää apua saattaa olla korkea heille, jotka eivät normaalisti joudu pyytämään apua, Hämäläinen kertoo.

Lapsiperheissä myös ruokakustannukset ovat nousseet koulujen ja päiväkotien ollessa kiinni.

-Nyt kannattaa pyytää apua matalalla kynnyksellä, Hämäläinen kannustaa.

Vuokko Väätäinen, Heli Hämäläinen, Taisto Lappalainen, Janne Lehtonen.

Seurakunnan diakonissat jakavat 30 euron ruokalahjakortteja K-Market Ruokamestariin  niin pitkään kuin niitä riittää.

Lahjakortteja voi tiedustella puhelimitse tai sähköpostilla Heli Hämäläiseltä p. 040 751 1070, heli.hamalainen@evl.fi ja Vuokko Väätäiseltä p. 040 755 1210, vuokko.vaatainen@evl.fi.

 

Paikallislehtien kevät-kesä -tarjouskampanja

Jätä kommentti

*