torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Uusi alakoulu, keittiö ja ruokala

Matin ja Liisan koulun peruskorjauksen suunnittelua johtanut ohjausryhmä on päätynyt esittämään kunnanhallitukselle uuden alakoulun, keittiön ja ruokalan rakentamista.
Sen sijaan Sirenin koulu eli yläkoulu sekä D-talo aiotaan peruskorjata. Peruskorjattavaksi esitetään myös Monarin liikuntatiloja. Muut osat Monarista purettaisiin ja korvataan uudisrakennuksella.
Peruskorjattavien tilojen yhteispinta-ala on noin 8300 neliömetriä. Uuden alakoulun ja keittiö-ruokalan pinta-ala on 3530 neliömeträ.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 20 miljoonaa euroa ja sen toteutus jaksotetaan usealle vuodelle. Hankkeen suunniteluun on kunnan tämän vuoden budjetissa varattu 150 000 euroa, ja suunnittelu on tarkoitus käynnistää mahdollisimman nopeasti, jotta hankkeen ensimmäistä osiota päästään rakentamaan keväällä 2019.
Kunnanjohtaja Janne Airaksinen esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että se  päättää käynnistää Matin ja Liisan koulun rakennussuunnittelun hankesuunnittelutyöryhmän esityksen mukaisesti.
Hankesuunnittelua ohjasi työryhmä johon kuuluivat Ossi Martikainen, Katri Rantsi, Janne Airaksinen, Antti Jokikokko, Juhani Sammallahti, Marja Pitkänen, Eero Mykkänen ja Risto Tikkanen. Hankesuunnitelman laati Sweco Arkkitehdit Kuopiosta.

Jätä kommentti

*