Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB Lapinlahti | Uusi vuosi alkoi tappiolla ja voitolla – Mukana kuvasarja turnauksesta Sonkajärvellä

SB Lapinlahden vuosi 2023 käynnistettiin turnauksella Sonkajärvellä kaksi pistettä kotiin tuomisena.

Iltapäivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli nuoria lahjakkuuksia vilisevä Varkauden Tarmo. Ottelun panos oli iso, sillä myös varkautelaiset taistelevat sarjataulukon toisesta sijasta, jolla kauden päätyttyä karsitaan 3. divisioonaan.

Ottelu alkoi SBL:n pallonhallinnalla ja vain neljän peliminuutin jälkeen Aki Rossi heilauttaa maaliverkkoa ensimmäisen kerran. Varkautelaiset heräävät otteluun, ja kolmen minuutin päästä tasoittavat pelin 1–1. SBL ottaa jälleen pallohallintaa itselleen ja pääsee ylivoimalle, mutta tällä kertaa varkautelaiset blokkaavat vedot. 16 sekuntia ennen erän loppua Varkauden Tarmo onnistuu maalinteossa ja ensimmäinen erä päätetään 1–2-tappioasemassa.

Toinen erä saa karmaisevan aloituksen. Seitsemän sekuntia on pelattu ja varkautelaiset juhlivat jälleen maalinteossa. Kaksi minuuttia ja johtoasema karkaa jo kolmen maalin päähän.

SBL nollaa kuitenkin tilanteen hyvin ja kaventaa ensin Juha Korhosen osumalla. Hetken päästä ensin Jesse Väänänen kaventaa ottelun vain maalin päähän ja minuutti tästä Aki Rossi onnistuu toistamiseen.

SBL hallinta jatkuu ja Roope Litmanen vie vielä erän päätteeksi lapinlahtelaiset johtoon. SBL joutuu erän lopussa vielä alivoimalle, mutta kestää sen hienosti blokaten kaikki varkautelaisten yrityksen ja erä päättyy 5–4-johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Varkauden Tarmo lyö painetta niskaan ja tasoittaa ottelun. Paineistus jatkuu ja erän puolivälissä varkautelaiset karkaavat vuorostaan johtoon. SBL pääsee kokeilemaan jälleen ylivoimaa, mutta Varkauden Tarmon maalivahti torjuu yritykset.

Erän loppuun SBL ottaa maalivahdin pois, mutta varkautelaiset lyövät pallon tyhjään maaliin.

Kuusi sekuntia ennen pelin loppua SBL pääsee vielä ylivoimalle ja tällä kertaa ylivoima toimii nopeasti, kun Mirko Moilanen kaventaa ottelun. Maalin jälkeen peliaikaa on jäljellä kolme sekuntia, mutta se ei riitä tällä kertaa ja Varkauden Tarmo voittaa ottelun 6-7.

SBL maalivahti Juha Liukkoselle kertyy ottelussa kuusi torjuntaa.

Toisessa ottelussa vastassa oli tällä kaudella kahdesti kohdattu RT Dynamo Siilinjärveltä.

Ottelu alkaa tahmaisesti ja RT Dynamo onnistuu heti erän alussa maalinteossa. Siilinjärveläisten karvaus aiheuttaa pään vaivaa lapinlahtelaisille ja erän puolivälissä SBL joutuu alivoimalle. SBL puolustaa alivoimaa loistavasti ja Roope Litmanen tasoittaa ottelun alivoimalla.

Maalin jälkeen RT Dynamolla on vielä ylivoimaa jäljellä ja he onnistuvat myös maalinteossa. SBL pääsee paremmin siilinjärveläisten karvauksesta läpi ja Roope Litmanen onnistuu erän loppuun vielä toistamiseen.

Ensimmäinen erä päätetään tasatilanteessa 2–2.

Toisessa erässä SBL saa pallollisen pelin haltuun ja loistavia tilanteita syntyy jatkuvasti. Erän puolivälissä Jani Koljonen onnistuu ja vie lapinlahtelaiset ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Loppuerässä molemmilla joukkueilla on loistavia maalintekopaikkoja, mutta maaleja ei synny ja erä päättyy 3-2 johtoasemassa.

Kolmas erä alkaa SBL jäähyllä, mutta alivoima puolustetaan loistavasti. Molemmat joukkueet pääsevät vuorostaan pidempiin pallonhallintajaksoihin, mutta joukkueiden maalivahdit esittävät loistavia otteita.

Erän loppupuolella Jesse Väänänen helpottaa ahdinkoa ja vie lapinlahtelaiset kahden maalin karkumatkalle. SBL joutuu kaksi minuuttia ennen ottelun loppua vielä alivoimalle, mutta Aki Rossi onnistuu lyömään pallon tyhjään maaliin ja SBL johtaa jo kolmella maalilla.

Erän loppuun RT Dynamo ottaa jäähyn ja ottelu päätetään lapinlahtelaisten juhliin 5-2.

Loistavilla torjunnoilla auttanut SBL maalivahti Mikko Heiskanen nappaa ottelussa 22 torjuntaa.

Päävalmentaja AP Tervaniemen kommentit turnauksesta:

– 2 pistettä viikonlopulta oli minimi, mitä lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Enemmänkin oli tarjolla, mutta viimeistelyyn tarvitaan lisää terävyyttä.