Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB Lapinlahti | Syyskausi päätökseen täydellä pistepotilla – Kuopiosta tuotiin täydet neljä pistettä

Lauantaina SB Lapinlahdella oli aamupäivän ottelussa vastassa oli tällä kaudella kertaalleen kohdattu Kalliosuon Sisu. Ottelu sai täydellisen salama-aloituksen, kun Joona Ollikainen rankaisi sonkajärveläisiä jo kahden minuutin kohdalla. Ottelu kuitenkin säilyy tasaisena, kunnes Kalliosuon Sisu tasoitti ottelun erän loppuminuuteilla.

Toinen erä saa sen sijaan karmaisevan aloituksen, kun vuorostaan Kalliosuon Sisu meni johtoon avausminuuteilla. SBL kerää itsensä loistavasti ja Henry Grönholm tasoittaa ottelun.

Erän puolivälissä alkaa maalintekokisa, sillä ensin Roope Litmanen tekee johtomaalin ja minuutin päästä sonkajärveläiset tasoittavat. Minuutti tasoitusmaalista Roope Litmanen vie ensin lapinlahtelaiset maalin johtoasemaan ja puoli minuuttia tästä jo kahden maalin johtoon. SBL joutuu kuitenkin alivoimalle, mutta myös Kalliosuon sisu rikkoo jäähyn arvoisesti ja puntit tasoittuvat. Erän loppuun SBL jäähyilee jälleen ja erä päättyy 3–5-lukemissa.

Kalliosuon Sisu rankaisee ylivoimalla heti kolmannen erän alkuun. Maalin jälkeen SBL pääsee ylivoimalle, mutta maalia ei saada tehtyä. Erän puolivälissä Henry Grönholm viimeistelee ottelun toisen maalinsa ja vie lapinlahtelaiset kahden maalin karkumatkalle. Sonkajärveläisten kova loppukiri alkaa ja he onnistuvat viisi minuuttia ennen ottelun loppumista kaventamaan. SBL puolustaa loistavasti ja estää loppukirin, joten ottelu päättyy 5–6-voittoon.

Maalilla pelanneelle Tatu Hänniselle kertyy ottelussa 10 torjuntaa.

Päiväottelussa vastassa oli entuudestaan tuntematon Tuusniemen Raju. Ensimmäinen erä saa jälleen loistavan aloituksen, kun Henry Grönholm siirtää lapinlahtelaiset johtoon. Ottelu kuitenkin tasoittuu, mutta lapinlahtelaiset hallitsevat selkeämmin erää. Maaleja ei kuitenkaan synny, joten ensimmäinen erä päättyy 1–0.

Toisessa erässä alkaa tapahtumaan, kun ensin Aki Koljonen vie lapinlahtelaiset kahden maalin johtoasemaan. Kaksi minuuttia tästä ja Juha Antikainen jatkaa maalien tehtailua. Heti perään SBL pääsee yrittämään myös rangaistuslaukausta, mutta Tuusniemen Rajun maalivahti vie pidemmän korren. Tästä ei kuitenkaan hetkahdeta, vaan Aki Rossi vie lapinlahtelaiset neljän maalin johtoasemaan. Erän loppupuolella SBL jäähyilee, mutta puolustaa alivoiman hienosti. Erän loppuun Tuusniemen Raju saa paikkansa ja kaventaa ottelun 4–1-tilanteeseen. SBL sisuuntuu maalista ja Roope Litmanen palauttaa joukkueen neljän maalin johtoasemaan kolme sekuntia ennen erän loppumista siirretyn rangaistuksen aikana ja erä päättyy 5–1-lukemissa.

Kolmas erä alkaa jälleen täydellisesti, kun SBL hallitsee ottelua ja Juha Antikainen onnistuu toistamiseen maalinteossa. Peliä ei keretä pelata kuin minuutti ja SBL onnistuu jälleen. Mirko Moilanen vie lapinlahtelaiset kuuden maalin johtoon, mutta heti seuraavassa vaihdossa Tuusniemen Raju kaventaa. SBL hallitsee ottelua ja Juha Korhonen onnistuu maalinteossa vieden lapinlahtelaiset jälleen kuuden maalin johtoon. Maalin jälkeen tuusniemeläiset onnistuvat vielä kavennuksessa sekä saa erän loppuun rangaistuslaukauksen, mutta Juha Liukkonen torjuu sen.

Ottelu päättyy 8–3-voittoon ja SBL maalivahti Juha Liukkoselle kertyy ottelussa 13 torjuntaa.

Päävalmentaja AP Tervaniemen kommentit turnauksesta:

– Syyskausi päätettiin onnistuneesti täyteen pistesaaliiseen. KallSia vastaan väännettiin kaksi erittäin tiukkaa kamppailua syksyn aikana, joista molemmat päättyivät yhden maalin erolla ja onneksi tämä viimeinen meidän eduksemme. Joukkue on sarjan ihan terävintä kärkeä ja siellä tehdään selkeästi hyvää työtä, kun jatkuvasti putkahtelee uusia nuoria pallotaitureita.

– Toisessa pelissä Tuura oli uusi tuttavuus ja pelissä oltiin kuskin paikalla kaksi erää, jonka jälkeen fokus hieman karkasi ja viimeinen erä oli todella kuritonta pelaamista meiltä. Otetaan tästä kaksi pistettä mukaan ja oppia siihen, että edelleen se ottelu tulee pelata loppuun asti.

– Kevätpuolelle lähdetään hyvistä asetelmista ja toiveissa on, että saataisiin viimeisimmätkin loukkaantumiset selätettyä tässä joulutauon aikana. Peliä on saatu kehitettyä jatkuvasti eteenpäin ja siitä täytyy kiitosta jakaa koko joukkueelle. Rauhoitutaan nyt kuitenkin joulun viettoon ja käännetään sen jälkeen katseet takaisin treenikentälle!