Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB Lapinlahti | Iisalmen "lentokentällä" voitto ja tappio lauantaina

SB Lapinlahti kohtasi lauantaina kuopiolaiset Trashersin ja Kuopion Sidontaseuran. Iisalmessa nähtiin kaksi erittäin tiukkaa ottelua.

Aamupäivän ottelut ovat olleet tällä kaudella vaikeita eikä poikkeusta nähty lauantainakaan Trashersin kohdalla. Erän loppuun päästään kuitenkin jo peliin paremmin mukaan ja maaliverkkoja heilautetaan kahdesti kahteen minuuttiin. Ensimmäisestä maalista vastaa Aleks Tukiainen ja toisesta Jani Koljonen. Erän viimeisellä minuutilla vihelletään myös jäähy ja SBL selviää erän loppuun alivoimalla. Erätauolle lähdetään 0–2-johdossa.

Toisessa erässä Trashers kaventaa juuri ylivoimansa lopulla. SBL kuitenkin painostaa heti maalin jälkeen ja Roope Litmanen siirtää lapinlahtelaiset karkumatkalle. Pitkään ei karkumatka kuitenkaan kestä, kun Trashers kaventaa jälleen. SBL kokoaa pelinsä vakuuttavasti ja jatkaa kuopiolaisten painostamista. Painostaminen tuottaa tulosta ja jälleen nähdään tehokas kaksiminuuttinen, kun Roope Litmanen ja Aleks Tukiainen onnistuvat jälleen maalinteossa. Erän loppuun Trashers onnistuu ja erä päättyy tilanteessa 3–5.

Kolmannen erän alussa SBL joutuu alivoimalle, josta Trashers rankaisee. Trashers saa maalista virtaa ja hallitsee erää, mutta SBL blokkaa laukauksia tehokkaasti. Trashers ei onnistu maalinteossa ja jäähyilee loppuerässä, joten pisteet lähtevät lapinlahtelaisille tuloksella 4–5.

Maalilla loistavia otteita näyttäneelle Juha Liukkoselle kertyy ottelussa 20 torjuntaa.

Toisessa ottelussa kauteen ennakkosuosikkina lähteneen Kuopion Sidontaseuran tehokkuutta päästään maistamaan heti ensimmäisen erän alussa, kun ensimmäiseen viiteen minuuttiin kuopiolaiset rokottavat virheistä kahteen kertaan. Ottelu tasoittuu kuitenkin maalien jälkeen ja SBL pääsee myös tekemään vastahyökkäyksiä sekä pitämään palloa hyökkäysalueella. Tehottomuus vaivaa kuitenkin lapinlahtelaisia ja erätauolle lähdetään 0–2-tappioasemassa.

Toinen erä alkaa karmaisevalla tavalla, kun KSS siirtyy heti viisi sekuntia erän alkamisesta jo 0–3-johtoasemaan. SBL ei säikähdä maalia, vaan lyö koneita käyntiin ja Roope Litmanen onnistuu maalinteossa. SBL saa ottelusta paremmin kiinni ja hallitsee toista erää, mutta KSS maalivahti torjuu kaikki yritykset ja erä päättyy 1–3-tilanteessa.

Kolmas erä jatkuu SBL hallinnalla ja KSS jäähyilee erän alussa. Kuopiolaiset kuitenkin puolustavat erittäin sitkeästi ja estävät kaikki maalipaikat. Jäähyn jälkeen vuorostaan SBL joutuu alivoimalle, mutta tiivis puolustus pitää. Jäähyn jälkeen molemmilla joukkueilla on omat paikkansa ja SBL pyrkii kaventamaan ottelua ilman maalivahtia. Tässä SBL ei onnistu ja siirretyn rangaistuksen aikana KSS lyö viimeisen naulan arkkuun ja ottelu päättyy 1–4-tappioon.

Ilmiömäisiä torjuntoja esittäneelle Tatu Hänniselle kertyy ottelussa 17 torjuntaa.

Valmentaja AP Tervaniemi tekee yhteenvedon lauantaista.

– Pari pistettä lisää on ok-saldo viikonlopulta. Molempien otteluiden alut olivat meille hieman tukkoisia pelillisesti, ja tähän täytyy kiinnittää jatkossa huomioita. Onneksi molempien pelien edetessä päästiin paremmin mukaan peliin ja välillä peli kulki ihan mallikkaastikin.

– Trashersia vastaan ei saatu kuitenkaan tapettua peliä, vaan kaveri tuli vielä mukaan, mutta onneksi tilanne hoidettiin. Kuopion Sidontaseuraa vastaan saatiin hyvää painetta luotua, mutta viimeistelyssä oli hieman petrattavaa. Kuitenkin saatiin varsinkin tästä jälkimmäisestä ottelusta uskoa omaan tekemiseen, että pystytään ihan omalla tekemisellä haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa.