Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tule meille töihin - Kiinnostaisiko vuosi Matin ja Liisan toimittajana? Hakuun tästä.

SB Lapinlahti | Voitto ja kauden avaustappio Kuopiossa – Tehottomuus ja virheet vaivasivat lapinlahtelaisia

SB Lapinlahti voitti kuopiolaisen SB Jawsin ja hävisi sonkajärveläiselle Kalliosuon Sisulle, kun kauden kolmas turnaus pelattiin Kuopiossa sunnuntaina.

SB Jaws on ollut lapinlahtelaisille aina haastava vastustaja ja poikkeusta ei tullut tälläkään kertaa. Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekopaikkoja. Erän viime hetkillä SBL:n puolustaja Mirko Moilanen heittää avauksen omasta päästä hyökkäyspäähän Roope Litmaselle, joka viimeistelee sekunti ennen ensimmäisen erän loppua johtomaalin.

Toinen erä aloitetaan sillä, mihin ensimmäinen erä päättyi. Kello ei kerennyt käydä kuin viisi sekuntia, kun Roope Litmanen on jälleen maalinteossa. SBL pääsee maalin jälkeen myös kokeilemaan ylivoimaa, mutta tällä kertaa kuopiolaisjoukkue torjuu yritykset hienosti. SBL ottaa ottelun paremmin haltuun ja pääsee kontrolloimaan peliä. Erän puolivälissä lapinlahtelaiset pääsevät jälleen ylivoimalle, mutta SB Jawsin maalivahti esittää hienoja otteita ja estää maalintekoyritykset. Toinen erä päättyy SBL johdossa 2–0.

Kolmannessa erässä lapinlahtelaiset jäähyilevät, josta SB Jawsin rankaisee. Heti kavennusmaalin jälkeen SB Jaws saa rangaistuksen ja SBL ylivoima onnistuu aivan jäähyn loppuessa, kun Mika Soininen siirtää lapinlahtelaiset 3–1-johtoon. Hetken päästä lapinlahtelaiset pääsevät jälleen ylivoimalle, josta Mirko Moilanen vie SBL:n jo 4–1-johtoon.

Tunteita herättänyt peli jatkuu ja SB Jaws ottaa erän viime minuuteilla jälleen jäähyn, josta vuorostaan Aki Koljonen rankaisee ja ottelu päättyy 5–1-lukemiin. Tilastoihin merkittiin SB Jaws maalivahdille peräti 42 torjuntaa ja SBL maalivahti Juha Liukkoselle 23 torjuntaa.

Puolipäivän ottelussa vastassa oli Kalliosuon Sisu Sonkajärveltä. Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja vauhdikas. Erän loppuvaiheilla alkaa kuitenkin tapahtua, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi Aki Koljonen tekee ottelun avausmaalin.

SBL pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ja sonkajärveläiset joutuvat rikkomaan, josta tuomitaan rangaistuslaukaus. Kokenut SBL puolustaja Pasi Kaatrasalo viimeistelee kylmän viileästi maalin rangaistuslaukauksesta ja SBL lähtee erätauolle 2-0 johtoasemasta.

Toisen erän alussa Aleks Tukiainen vie lapinlahtelaiset jo 3-0-johtoon, mutta hetken päästä KallSi lyö koneitaan käyntiin ja tekee kavennusmaalin. Maalin jälkeen SBL jäähyilee ja sonkajärveläiset saavat ottelun hallinnan. Erän loppuminuuteilla KallSin tehovire näkyy ja kuuluu, kun he tekevät kaksi pikamaalia ja tasoittavat ottelun. Aleks Tukiainen jatkaa hyvää virettään ja kuittaa lapinlahtelaiset vielä erän päätteeksi johtoon ja kolmas erä aloitetaan tilanteesta 4–3.

KallSi jatkaa hyviä otteitaan ja rankaisee lapinlahtelaisten virheistä tehokkaasti, kun he jälleen onnistuvat maalinteossa kahdesti minuutin sisään. Lapinlahtelaiset saavat pelin haltuun, mutta sonkajärveläisten erittäin tiivis puolustus ja nopeat vastahyökkäykset estävät maalinteon.

Erän viimeisillä minuuteilla nähdään vielä muutama ylärima sekä pallon blokkaus, mutta loppujen lopuksi ottelu päättyy KallSin 4–5-voittoon. Ottelun tilastoihin merkittiin KallSi maalivahdille 45 torjuntaa ja SBL maalivahti Mikko Heiskaselle 41 torjuntaa.

– Kaksi pistettä saatiin, mutta hieman karvas maku jäi. Ei päästy oikein koko päivänä omalle tasollemme. Maalinteko oli vaikeaa ja ei maltettu oikein pelata pallolla järkevästi. Ensimmäisessä pelissä tehtiin niin sanotusti tarvittava, joka riitti, kun saatiin oma ylivoimapeli toimimaan, päävalmentaja AP Tervaniemi toteaa.

– Jälkimmäisessä pelissä saatiin ehkä pelitapahtumiin nähden turhan helppo johto. Sen jälkeen kaverille pari helppoa maalia, jotka puolustettiin heikosti ja vastustaja sai momentumin päälle, joten pistivät vilkun päälle ja tulivat ohi. Katsojille peli tarjosi varmasti viihdettä, kun sattui ja tapahtui.

– Muutama selkeä osa-alue löytyy, joita täytyy tauon aikana pyrkiä kehittämään. Toivottavasti saadaan hyvin porukkaa treenille, niin sieltä se lähtee, Tervaniemi tiivistää.