Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tule meille töihin - Kiinnostaisiko vuosi Matin ja Liisan toimittajana? Hakuun tästä.

Suomi juhlii ringeten MM-kultaa kahdeksatta kertaa peräkkäin – lapinlahtelainen lajilegenda käynnisti Kanadan murskajaiset

Suomen naisten maajoukkue on voittanut ringeten maailmanmestaruuden kahdeksannen kerran peräkkäin. Se voitti Espoossa ratkaisevassa toisessa MM-finaalissa Kanadan 13–3.

Kaikkiaan kymmenennen maailmanmestaruutensa voittanut Suomi oli kukistanut toissa päivänä Kanadan ensimmäisessä loppuottelussa 8–2.

Lapinlahtelainen Anne Pohjola aloitti Suomen maali-iloittelun, kun ensimmäistä erää oli pelattu vain minuutti ja kahdeksan sekuntia. Nykyään Raision Nuorisokiekkoa edustava Pohjola viimeisteli ottelun toisen osumansa ajassa 48.25. Pohjolalle merkattiin ottelussa myös kuusi syöttöpistettä ja hän oli Suomen toiseksi tehokkain pelaaja. Pohjola oli viime kauden jälkeen ringeten SM-sarjan kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikalla 3406 pisteellään.

Suomen kapteeni Susanna Tapani iski jälkimmäisessä finaalissa tehot 5+5. Maija Väyryselle merkattiin tehot 3+2, Roosa Saloselle 2+2 ja Katariina Kurikolle 1+1.