Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tule meille töihin - Kiinnostaisiko vuosi Matin ja Liisan toimittajana? Hakuun tästä.

SB Lapinlahti | Täysi pistepotti Pieksämäeltä – lue otteluraportti

Pieksämäen lauantai-illasta tarttui kotiin tuomisina täydet neljä pistettä. Turnausvastustajina olivat siilinjärveläinen RT Dynamo sekä kotikentällään pelaava pieksämäkeläinen Pisaba II.

Ensimmäisessä ottelussa lapinlahtelaisia vastaan asettui siilinjärveläinen RT Dynamo.

Ottelu sai salama-aloituksen, kun RT Dynamo siirtyi johtoon jo pelin kolmannella minuutilla. SBL-kavennusta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kuin kaksi minuuttia, kun Mika Soininen iski pallon tarkasti maaliin. Ensimmäisen erän loppuun SBL karkaa kahden maalin karkumatkalle, kun Aleks Tukiainen sekä Mika Soininen tekevät maalit mieheen ja erä päättyy lapinlahtelaisten johdossa 3–1.

Toisen erän alussa nähdään vauhtia, kun heti erän alkuun Aki Rossi vie lapinlahtelaiset jo kolmen maalin johtoasemaan, mutta siilinjärveläiset kaventavat lähes välittömästi. SBL hyökkää vakuuttavasti ja Aleks Tukiainen tekee kaksi maalia kolmen minuutin sisään ja vie lapinlahtelaiset jo neljän maalin johtoasemaan. Maalin jälkeisessä vaihdossa RT Dynamo kuitenkin kaventaa ja toinen erä päätetään lukemissa 6–3.

Erityisesti ensimmäisen pelin viimeiseen erään olen tyytyväinen, pelattiin erittäin järkevästi pallolla ja vastustaja ei päässyt ollenkaan iskemään isompaa vaihdetta silmään.

Kolmannessa erässä SBL jäähyilee, mutta puolustaa alivoimansa hienosti. RT Dynamo pyrkii kaventamaan ottelua vielä ilman maalivahtia erän lopussa, mutta Mika Soininen viimeistelee voiton tekemällä maalin tyhjään maaliin. SBL voittaa ottelun 7–3 ja maalivahti Tatu Hänniselle kertyy ottelussa 13 torjuntaa.

– Tärkeät kaksi pistettä saatiin heti ensimmäisestä ottelusta. Huikea vääntö koko joukkueelta, vielä kuitenkin on parannettavaa pelissä, Mika Soininen kertoo.

Toisessa pelissä vastassa oli illan isäntä, eli Pisaba II. Pieksämäen iltapeliin oli tullut mukavasti katsojia, joten tunnelma ottelussa oli loistava. Pisaba avasi maalihanat myös salaman lailla heti pelin alettua, mutta Roope Litmanen kuittasi heti maalin jälkeen ottelun tasoihin ja vei joukkueen kahden minuutin päästä johtoon. Hetken kuluttua maalijuhlia säesti Mirko Moilanen 3–1-osumalla, mutta pieksämäkeläiset tekevät kavennusmaalin heti seuraavassa vaihdossa. Ensimmäisen erän maalailun päätti Aleks Tukiainen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 4–2.

Toisen erän alkuun Jesse Väänänen vie lapinlahtelaiset kolmen maalin karkumatkalle, jonka välittömästi kuittaa Pisaba. Erän puolivälissä turnausisäntä jäähyilee ja SBL hyökkääjä Aki Koljonen hyödyntää tilaisuuden heti ylivoiman päätyttyä. Toinen erä päättyy 6-3 tilanteessa lapinlahtelaisten hyväksi.

Kolmannen erän alussa pieksämäkeläiset pääsevät ylivoimalle, jonka he onnistuvat myös hyödyntämään. Aleks Tukiainen vie kuitenkin lapinlahtelaiset jälleen karkumatkalle, jonka jälkeen Pisaba yrittää kaventaa ottelua ilman maalivahtia. SBL puolustaa tilanteet hienosti ja Juha Antikainen pääsee viimeistelemään ottelun tekemällä maalin tyhjään maaliin. Ottelu päättyy 8–4 lapinlahtelaisten voittoon ja maalilla hienoja otteita näyttäneelle Tatu Hänniselle kertyy 14 torjuntaa.

– Puolustettiin hyvin ja hyökättiin hyvin. Pidettiin palloa järkevästi ja tehtiin pelin avaaminen vastustajalle vaikeaksi. Hieno taistelu koko joukkueelta ja hieno voitto, Aleks Tukiainen tiivistää.

– Turnaus onnistui pisteiden valossa loistavasti. Ensimmäisessä pelissä saatiin haettua revanssi harjoitusmatsista ja se kyllä maistuu hyvälle. Erityisesti ensimmäisen pelin viimeiseen erään olen tyytyväinen, pelattiin erittäin järkevästi pallolla ja vastustaja ei päässyt ollenkaan iskemään isompaa vaihdetta silmään. Toisessa pelissä päästiin pelaamaan huikeassa tunnelmassa ja hiljentämään kotiyleisöä. Tehojen valossa ykköskenttämme oli tänään iskussa ja joukkueena pelattiin johtoasemassa todella fiksusti, joten täydet neljä pistettä turnauksesta maistuu, päävalmentaja AP Tervaniemi tunnelmoi.