Liikunnan iloa tarjolla kaikille – höntsävuoroja aikuisille ja Disney-tarinoita pienimmille

Lapinlahden Pallo-95 tarjoaa tänäkin kesänä jalkapallosta kiinnostuneille monenlaista toimintaa. LaPa-95:n puheenjohtajan Pekka Torvisen mukaan tärkeintä on saada ihmisiä innostettua liikkumaan, ja siksi tänä kesänä seura tarjoaa mahdollisimman monenlaista toimintaa.

Vuosina 2012–2015 syntyneille tytöille tarkoitettu Liisat-harrastejalkapalloryhmä ja 2015–2018 syntyneille pojille suunnattu jalkapallokoulu ovat jo alkaneet pyöriä Haminamäen tekonurmella. Torvinen kertoo, että kesäkuun puolivälissä oli myös tarkoitus alkaa katufutis-ryhmä, mutta se joudutaan kuitenkin perumaan, sillä ilmoittautujia on tullut niin vähän.

Perhefutis-ryhmä pyörii jo tällä hetkellä ja mukaan lapsiperheille tarkoitettuun toimintaan mahtuu vielä. Perhefutis onkin Torvisen mukaan hyvä tapa aloittaa jalkapalloharrastus, sillä siitä voi siirtyä matalalla kynnyksellä tulevaisuudessa jalkapallokouluun ja sitten halutessaan joukkueeseen.

Tänäkin kesänä luvassa on 5–8-vuotiaille tytöille suunnattu Uefa Playmakers, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua jalkapalloon Disneyn tarinoiden avulla. Viime vuonna harjoitukset sujuivat Frozen 2 -tarinan rytmittämänä, ja tänä vuonna uutena tarinana mukaan tulee Vaiana.

Kaikille yläsavolaisille avoin futiscup starttaa Kiuruvedeltä heinäkuun 21. päivä, ja Lapinlahdelle se rantautuu 5. elokuuta. Futiscupissa pelaajat jaetaan joukkueisiin iän mukaan, joten joukkueessa saattaa olla sekaisin eri paikkakunnilta tulleita pelaajia. Torvinen muistuttaa, että futiscup kuten kaikki muukin yläsavolaisten jalkapalloseurojen kesätarjonta on matalan kynnyksen toimintaa.

Jalkapallopuulaakiturnaus järjestetään heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna.

Lasten lisäksi myös aikuisille on tarjolla jalkapallotoimintaa. Höntsänaisten ryhmä kokoontuu kerran viikossa Haminamäen tekonurmella, jonne voi tulla paikalle kokeilemaan ja ilmoittautua ryhmään vasta kokeilemisen jälkeen. Yli 50-vuotiaille miehille suunnattu Pallopapat taas aloittaa toimintansa juhannuksen jälkeen. Kummassakaan ryhmässä harrastavilla ei tarvitse olla aiempaa taustaa jalkapallosta, vaan tärkeintä on yhdessä liikkuminen. Molempien ryhmien harjoitukset jatkuvat syksyyn asti.

Alkaneen kesätoiminnan myötä uudesta Haminamäen tekonurmesta on saatu myös ensimmäisiä käyttökokemuksia. Torvinen sanoo, että alusta on turvallinen nimenomaan harrastelijoille, sillä tekonurmi ei ole yhtä liukas kuin tavallinen nurmi. Uusi kenttä tarjoaa siis hyvät olosuhteet kaiken tasoisille liikkujille.

– Kaatuessa pelaajalle voi kuitenkin tulla asfaltti-ihottumaa, sillä kenttä on pinnoitettua hiekkaa. Muuten kenttä on alustana parempi kuin kumirouheella päällystetty, sillä pallo liikkuu päällystetyllä hiekalla nopeammin, kertoo Torvinen.

Lisätietoja Ylä-Savon futiskesästä ja Lapa-95:n järjestämästä toiminnasta ja ilmoittautumisohjeista löytyy seuran nettisivuilta.