Yleisurheilu: Senja Mäkitörmälle SM-hopeaa hallikisoista

Tero Joutselainen

Yleisurheilun SM-hallimestaruuskilpailuissa Jyväskylässä Senja Mäkitörmä jäi hieman viime aikojen ennätystyönnöistään ja Eveliina Rouvali taas oli omassa ennätyskunnossaan. Näin kuulakilpa kääntyi hieman yllättäen Rouvalille.

Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali paransi kahdesti toissavuotista ennätystään ensin 16,54:ään ja sen jälkeen 16,61:een, millä hän voitti ensimmäisen mestaruutensa.

Rouvalin mukaan ennätyksen tukena oli uuden fysiikkavalmentajan kanssa tehty työ. Fyysiset ominaisuudet ovat menneet eteenpäin.

Tällä kaudella 17,30 työntänyt Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä hävisi tasaisen voittotaiston täpärästi ja oli toinen tuloksella 16,54. Mestaruutta puolustanut Mäkitörmä ei löytänyt kilpailuun parasta virettä.

– Kauden heikoimpia kilpailuja. Minulta pyörähti nilkka puolitoista viikkoa sitten. Tein perjantaina testitreenin eikä nilkassa ollut tuntemuksia silloin eikä nytkään, mutta kyllä se vielä työntöön vaikutti, Mäkitörmä sanoi.

– Mutta hallikaudesta jäi kaikkiaan hyvä fiilis. Joka kilpailussa työnsin yli 16,50:n.

Kolmas oli Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen kelpo kaarella 15,68. Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti ja Liljendal IK:n Jessica Meriheinä työnsivät seuraaviksi tuloksin 14,70 ja 14,56.

Kommentoi