sunnuntai 5.7.2020 Unto, Untamo

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Tekisinkö taidetta vai kapuaisinko kirkontorniin?

Aikataikaan ohjelmaa järjestää enemmän toimijoita kuin koskaan ennen.

AikaTaika-kartta ja -ohjelma

Posted by Matti ja Liisa on Friday, September 7, 2018

Taidekadun Aikataika-illassa huomenna 7.9. on mukana enemmän toimijoita kuin koskaan aiemmin. Lapinlahtelaisten omaa taiteiden iltaa vietetään siis erittäin runsaalla ohjelmatarjonnalla.
Avajaispuheen pitää tänä vuonna kirjailija Minna Kettunen. Kirjaston pihalla kello 17.30 alkavien avajaisten ohjelmassa on myös Aino-patsaan seppelöinti.

Tänä vuonna ohjelma laajenee torin suuntaan, kun käsityöläisten ja taiteilijoiden tarjontaa esittelevä Aikataikatori pystytetään torille 4H:n letturavintolan seuraksi.
Torilta arkitorille eli Säästöpankki Optian eteen kulkee myös jussinpihalaisten rollaattorikapina kello 15 ja 18.
Illan aikana pääsee sekä katsomaan ja kuuntelemaan että itse tekemään. Erilaisia työpajoja järjestetään muun muassa taidemuseossa, käsityökeskuksessa, kunnantalon pihalla, kirjastossa, torilla, Lastussa ja Luovassa Puussa.
Teatteriryhmä Sypäkät esittää uusia sketsejä lukiolla. Kirjailija Sirpa Kähkönen luennoi kirjastolla, missä julkistetaan myös lapinlahtelaisen Kauko Kokkosen runoteos.
Musiikkia voi kuulla ympäri kirkonkylää ja suuhunpantavaa on myytävänä useissa eri pisteissä. Myös kirpputoriostoksia voi illan aikana tehdä useammassa paikassa, muun muassa lukiolla.
Lukuisat lapinlahtelaiset yhdistykset, yhteisöt ja harrastustoimijat esittelevät toimintaansa omissa pisteissään.

Lapsille ja lapsiperheille on muskaria, loruttelua, kädentaitoja, sirkusta, polkuautoja, paloautoon tutustumista, aarteen etsintää ja paljon muuta.
Lapinlahden kirkon kellotorni on opastetusti avoinna yleisölle Aikataika-iltana.
Tarkat tiedot tapahtumapaikoista ja aikatauluista löytyvät tämän jutun alun linkin kartasta.

Aikataika-iltaan voikin suunnata ainakin kahdella eri taktiikalla. Reittinsä voi suunnitella tarkasti etukäteen sen mukaan, mitä haluaa ehdottomasti ehtiä nähdä ja kokea. Tai sitten voi vaellella ja antaa tunnelman viedä. Molemmilla tavoilla tulee kokeneeksi runsaasti.
Illan päättää ilotulitus, joka ammutaan Teknologiatalolta kello 21.

Jätä kommentti

*