Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat 6.8. | Pian on Ylä-Savon maistuvimman kesätapahtuman aika

Lapinlahden Juustonystävät ry järjestää yhdessä yhteistyökumppanien kanssa Ylä-Savon maistuvimman kesätapahtuman 6.8. Lapinlahden jäähallissa. Juhlat alkavat kello 19 ja jatkuvat aina kello kahteen saakka.

Juhlien keskipisteenähän on uhkea juustopöytä, jossa on kaiken kaikkiaan tarjolla kymmenkunta erilaista juustoa sekä runsaasti juuston kanssa yhteen sopivia kasviksia, hedelmiä, hilloja sekä leipätuotteita.

Maittavien juustojen lisäksi tarjolla on useita huolella valittuja puna- sekä valkoviinejä, jotka sopivat juustopöydän antimien kanssa nautiskeltavaksi. Tapahtumassa on myös B-oikeudet (olut, siideri, lonkero) sekä pöytäkattaukset yli 1100 hengelle. Valikoimasta löytyvät myös alkoholittomat viinit ja juomat.

Pääsylipulla (45 €) saat nauttia koko illan monipuolisesta, mainiosta ohjelmasta sekä vatsan täydeltä juustopöydän runsaista herkuista, jotka eivät lopu kesken. Juomatarjoilut eivät sisälly illalliskortin hintaan.

Kesän 2022 juhlilla lavalle nousee vuosikymmenien kestosuosikki ja leidi useiden hittien takaa discokuningatar Eini. Tangokuninkaat Marko ja Jukka laittavat niin sanotusti lattian remonttiin Jackpot-orkesterin kanssa. Illan tanssimusiikkiosuudesta vastaa tanssiorkesteri Neitoset. Loppuillan tunnelmaa lavalla nostattaa Bilebändi Flow.

Kahden vuoden väliin jääminen on tuonut selvästi enemmän kiinnostusta tapahtumaviikonloppua kohtaan. Varauksiksi kiinnostus ei välttämättä ole vielä muuttunut, mutta yleensäkin ovelta myydään merkittävin osa lipuista,

– Tapahtuman ilme on uudistettu ja tarjontaa on kahden vuoden edestä. Sama runsaus, mikä on juusto- ja viinitarjoilussa sekä tapahtumapaikan viimeistelyssä, on nyt myös esiintyjäpuolella, kertoo Lapinlahden juustonystävät ry:n puheenjohtaja Jarno Itkonen.

Luvassa siis musiikkia ja tunnelmaa jokaiseen makuun. Kun tarjotaan jokaiselle jotain, vaatii se aika paljon toteutukselta.

– Toiveissa on ollut saada nuoremmalle väelle jotain loppuiltaan. Nyt Einin jälkeen jatketaan vielä bilebändi tahdissa.

Artistikattaus on elänyt välivuosien ajan.

– Mutta Eini on pysynyt mukana koko kolme vuotta. Hän on tehnyt paljon festarikeikkaa ja kysyntää hänelle on ollut koko ajan.

Harva ehkä muistaa, mutta historian hämärissä juusto- ja viinijuhlat oli kahden päivän tapahtuma. Itkosen haaveena on ollut suunnitella ohjelmaa kahdelle päivälle. Tänä vuonna otetaan askel tuohon suuntaan, kun sunnuntaina on erillisenä tapahtumana Dannyn 80-vuotisjuhlakonsertti.

– Tämä porukan kanssa on ihana tehdä töitä, kehittää ja tehdä uudistuksia, mutta konsertti-idean läpivienti vei vähän aikaa, kun pitää ottaa huomioon talkooporukan riittävyys ja jaksaminen.

– Kaikki mitä voidaan, tehdään talkootyönä. Muuten ensisijaisesti käytetään paikallisia toimijoita tai niin läheltä kuin mahdollista.

Osa tapahtuman tuotoista ohjataan lasten ja nuorten kulttuuri- ja vapaa-ajan harrastusten tukemiseksi.

– Meille kaikille vapaaehtoistyö, hyväntekeväisyys ja paikallisuus ovat tärkeitä asioita.

Lisää juhlien ohjelmasta voi lukea tapahtuman verkkosivuilta tai teemalehdestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat