Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat 6.8. | Juhlat juontaa suomiviihteen superkaksikko Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen

Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlien juontajilla Marko Maunukselalla ja Jukka Hallikaisella on monta titteliä. Kummatkin ovat tangokuninkaita (Hallikainen 2008 ja Maunuksela 2010), laulajia, juontajia ja radioääniä – suomalaisen viihteen moniammattilaisia. Heidät voi kohdata – yhdessä tai erillään – tanssilavoilla, keikkapaikoilla, laivoilla ja festivaaleilla ympäri maata.

Maunukselan ja Hallikaisen töistä viihdealalla saa värikkään listan. Maunuksela on tunnettu muun muassa Yle Radio Suomen Paikka auringossa -ohjelmasta, Tangomarkkinoiden tuomaristosta ja useiden musikaalien lavalta. Hallikainen on keikkaillut trubaduurina, toiminut nettiradio Gramofonin juontajana ja isännöinyt Seura-lehden lukijamatkoja.

Mutta päätyönään he ovat ennen kaikkea laulajia. Molemmilla on levytyksiä yhdessä ja erillään.

Ja nyt kaksikko tulee juontamaan Lapinlahden juusto- ja viinijuhlaillan sekä esiintymään laulajina.

Lue lisää juhlien ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilta tai teemalehdestä.

Duolla on toki suunnitelmat Lapinlahdelle valmiina, mutta viime kädessä he antavat illan viedä. Kovin tarkkaa käsikirjoitusta ei kannata tehdä, vaan laulajat valitsevat repertuaareistaan toimivat hitit yleisön ja vallitsevan tunnelman mukaan.

– Ollaan ennen Einiä esiintymässä, joten epäilen, että käännytään bilemusiikin ja Finnhitsin puoleen. Mutta se määräytyy sitten, kun tullaan paikalle. Takuuvarmasti saadaan hyvät bileet pystyyn, Hallikainen lupaa.

Niin pitkää juustopöytää en ole nähnyt missään. Paljon ihmisiä, hienot puitteet ja hyvä lava.

Marko Maunuksela

– Tuodaan jäähalliin takuuvarmasti lupsakkaa, huumoripainotteista mutta myös faktat kertovaa juontoa.

Lapinlahdella esiintyminen on molemmille mieluisaa useastakin syystä. Maunuksela ja Hallikainen kehuvat esiintyjälistaa tasokkaaksi ja odottavat tapahtumaa innolla.

– Olin kerran aikaisemmin esiintymässä muutama vuosi sitten oman bändini kanssa. Monelle olen kehunut, että niin pitkää juustopöytää en ole nähnyt missään. Paljon ihmisiä, hienot puitteet ja hyvä lava, Marko Maunuksela latelee.

Jukka Hallikaisen kokemukset Lapinlahdesta rajoittuvat toistaiseksi pysähdyksiin Matin ja Liisan asemalla Lapin-reissujen yhteydessä. Elokuussa tämä muuttuu: hän saapuu juhlille paitsi viihdetöihin myös viettämään 46-vuotissyntymäpäiväänsä siinä sivussa.

– Odotan juhlilta ehdottomasti pirskahtelevaa, rentoa ja hyvää juhlatunnelmaa. Olen suuri juustojen ystävä, ja aiemmassa ammatissani ruokakaupassa hankin juustoneuvojan paperit, Hallikainen paljastaa.

Hän kertoo pitävänsä erityisesti voimakkaanmakuisista juustoista ja sinihomejuustoista.

– Siihen voimakkaiden juustojen kanssa joku tuhti punaviini, vaikka Chirac, niin kyllä on osuva kaksikko.

Marko ja Jukka tutustuivat Tangomarkkinoilla 2009, vuosi Jukan voiton jälkeen. Ei kestänyt kauaa, kun heistä kuoriutui erottamaton kaksikko. Kaverukset huomasivat samanlaisuutensa heti ja alkoi esiintyä yhdessä aluksi spontaanimmin, lopulta yhteisen artistinimen alla.

Olen suuri juustojen ystävä, ja aiemmassa ammatissani ruokakaupassa hankin juustoneuvojan paperit.

Jukka Hallikainen

– Olimme kerran hääkeikalla laulamassa. Olin kysymässä ”Pitäisikö meidän…” enkä ehtinyt sanoa loppuun asti, kun Jukka sanoi, että ”Pitäis.” Siinä ruokajonossa sanoimme kaikille, että me aletaan keikkailla yhdessä ja Jukka siirtyy samaan ohjelmatoimistoon kuin minä, Marko Maunuksela naureskelee.

Miehet heittivät kolikkoa, kumman nimi tulee taiteilijanimessä ensin. Marko valittiin, ja siihen ovat molemmat tyytyneet.

– Olemme aika vauhdikas ja iloinen kaksikko. Voidaan tanssittaa perinteisiä tansseja tai vetää bilesetti. Pystymme periaatteessa hoitamaan tilaisuuden yksin: ensin juonnamme, sitten tanssitaan tanssit, tangot ja humpat ja lopuksi korkkarit nousevat kattoon ja jengi hyppii tasajalkaa, Maunuksela kuvailee.

Yhdessä he ovat levyttäneet muun muassa Lattia remonttiin -iskelmän, joka on noussut hitiksi myös suoratoistopalveluissa 700 000 kuuntelukerrallaan.

Levytyksiä tärkeämpiä ovat kuitenkin live-illat, miehet sanovat.

– On tosi saumatonta, kuinka lavalla tapahtuu siinä hetkessä olevia sopimuksia ja päätöksiä siitä, miten mennään eteenpäin. Ollaan satoja, satoja kertoja oltu lavalla, ja koko ajan yhteistä kemiaa syntyy enemmän. Annamme toisillemme tilaa, ja jos toisella meinaa sana loppua, toisella on jo ase ladattu. Se on herkullista, Maunuksela hehkuttaa.

Täältä liput ja varaukset

Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat lauantaina 6.8.

Liput ovelta 45€ ja ennakkoon 40€

Liput ennakkoon:

www.lippu.fi

Fazer Musiikki, Kuopio

Iisalmesta Käsin -käsityömyymälä, Iisalmen kauppahalli

Iloinen Viivi, Lapinlahti

HerkkuApaja, Varpaisjärvi

Kuopiosta ja Iisalmesta järjestetään maksullista kuljetusta juusto- ja viinijuhlille: meno-paluu Kuopiosta 25€/hlö ja Iisalmesta 15€/hlö

Tiedustelut, kuljetus- ja pöytävaraukset: kirsti.tiirikainen@lapinlahti.fi, p. 040 4883 012

www.juustojaviinijuhlat.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat