torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Taistellen kultaa kohti

Valmiina mestaruustaisteluun Maamme-laulua kuunnellen.

Say Cheeselle kaksi jatkoaikavoittoa ringettefinaalien avausotteluissa. Mestaruus katkolla keskiviikkona Lapinlahdella.

Janne Taskinen

Lapinlahden Luistin-89:n Say Cheese on enää yhden voiton päässä ringeten Suomen mestaruudesta, kun nokialainen NoU Ringette kaatui ensimmäisissä finaaliotteluissa kotona ja vieraissa 6–5 jatkoaikalukemilla.

Tasaiset ja jännittävät avausyhteenotot olivat käsikirjoitukseltaan toistensa kopioita. NoU Ringette johti Lapinlahdella kolmannen erän jälkeen 5–4 ja Nokialla 5–3. Say Cheese nousi molemmilla kerroilla neljännessä erässä tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

Sankarin viitta puettiin molemmissa vastustajan äkkikuolemissa Lapinlahden voimakaksikon Anne Pohjolan ja Marjukka Virran harteille.

Lapinlahdella Pohjola viimeisteli ratkaisumaalin Virran syötöstä ajassa 71.57 ja Nokialla osat kääntyivät toisin päin. Pohjola alusti ja Virta sivalsi juhlat pystyyn ajassa 65.26.

Molemmissa finaalien avausotteluissa paremmuus ratkaistiin äärimmäisen pienillä marginaaleilla. NoU Ringette oli Lapinlahdella kenttätapahtumien valossa jopa lähempänä voittoa, sillä vieraat kilisyttivät pariin kertaan maaliputkia ja hallitsivat lopputapahtumia.

Mutta kun et tee maalia, niin vastustaja tekee. Maailman paras ringeten pelaaja Anne Pohjola pisti pelin poikki omalla taidokkaalla yksilösuorituksellaan.

– Meinasin jo heittää taistelukirveen kaivoon, kun ei mennyt mistään paikasta sisään. Turhautuminen ei ollut kaukana, mutta onneksi jaksoin yrittää loppuun saakka. Veto osui oikealla hetkellä kohdalleen, Pohjola muisteli maalin kattoon nasahtanutta kauden tärkeintä osumaansa.

Näin makealta maistuu voitto. Anne Pohjola pomppii riemusta.

Nokialla kotijoukkue hallitsi peliä vieläkin selvemmin ja sillä oli jatkoajalla omat paikkansa niitin iskemiseen. Kaava oli kuitenkin sama. Maalia ei saatu tehtyä.

Marjukka Virta näytti, että hänenkin ringettetaidot ovat edelleen maailman eliittiä. Kesken isäntien painostuksen isketty komea tahtomaali hiljensi kotikatsomon.

Finaalisarjan avausotteluista ei puuttunut joukkueurheilun dramatiikkaa, sillä Say Cheese johti 137 minuutin ja 23 sekunnin kokonaispeliajasta vain 11 minuuttia ja 28 sekuntia.

Vaikka välillä oli vaikeaa, ykköskentällinen värkkäsi tarvittavat maalit…ja sitten juhlittiin.

Lapinlahtelaisten pelaajavalmentajalle Marjukka Virralle finaaliottelut tarjosivat ringeten huumaa kaikissa olomuodoissa.

– Puristimme jännityksestä sormet valkoisina mailaa, mutta jostakin ihmeestä pystyimme kaivamaan tehoja esiin aina, kun niitä tarvittiin.

Virran mukaan voittojen ottamiseen tarvitaan tiukoissa tilanteissa selkärankaa ja sitä löytyi hänen joukkueeltaan.

– Henkinen kantti ratkaisi, sillä pelit olisivat voineet kääntyä kummin päin tahansa.

Jonna Ruotsalainen tuulettaa kotiottelun 4–4 tasoitukseen johtanutta onnistunutta syöttöä.

Paljon tunteita nostattava Say Cheesen kahdeksas  Suomen mestaruus on katkolla keskiviikkona kello 18.30 alkavassa kolmannessa loppuottelussa Lapinlahdella.

Silloin punnitaan neljännen kerran peräkkäin finaaleissa olevan NoU Ringeten kyky nousta veitsi kurkulla tilanteesta takaisin peliin mukaan.

Finaalisarjan avausotteluiden tilastot:

Say Cheese–NoU Ringette 6–5 ja (0–1, 3–2, 2–1, 0–1, 1–0): Anne Pohjola 3+2, Marjukka Virta 0+4, Tiia Halme 2+1, Katariina Kurikko 1+0, Jonna Ruotsalainen 0+1, Essi Vanhala 0+1. Kaisa Katajisto 48 torjuntaa.

NoU Ringette–Say Cheese 5–6 ja (0–1, 3–0, 2–2, 0–2, 0–1): Marjukka Virta 1+4, Anne Pohjola 3+1, Tiia Halme 1+3, Jonna Ruotsalainen 1+0, Katariina Kurikko 0+1, Taru Åkesson 0+1, Essi Vanhala 0+1. Kaisa Katajisto 45 torjuntaa.

Rajua mailasotaa, mutta sääntöjen sallimissa rajoissa. Kaisa Hurske Anne Pohjolan ja Marjukka Virran puristuksessa.

Välillä näinkin päin. Maalivahti Kaisa Katajisto ja puolustaja Maiju Ruotsalainen antautuvat Roosa Salosen laukauksen edessä.

Jätä kommentti

*