torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Rikosaalto Lapinlahdella keskiviikkona – puolen tusinaa tapausta tutkittavaksi

Hätäkeskukseen tuli keskiviikkoiltana ilmoitus Lapinlahden Portaanpääntiellä sattuneesta ulosajosta, jossa henkilöauto oli ajanut ulos tieltä ja pyörinyt katon kautta ympäri. Henkilöautossa oli neljä nuorta matkustajaa ja tämän hetken tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Autoa kuljettanut nuori nainen kuljetettiin KYS:aan tarkempiin tutkimuksiin, mutta kolmen matkustajan vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, koska tiellä olleiden jälkien perusteella on syytä epäillä liian suurta tilannenopeutta.

Keskiviikkona iltapäivällä hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Lapinlahdella K-Marketin edessä oli kaksi agressiivisesti käyttäytyvää miestä. Toisen ilmoittajan mukaan henkilöt olivat esitelleet puukkoa ja toisen ilmoittajan mukaan nuorilla miehillä oli ollut hallussaan myös ase. Poliisipartiot tavoittivat lähistöltä kaksi annettuihin tuntomerkkeihin sopivaa paikkakuntalaista nuorta miestä. Poliisi suoritti asiaan liittyen myös kotietsinnän, mutta asetta ei löytynyt miehiltä eikä kotietsinnällä.

Poliisipartiot suorittivat keskiviikkona liikenteenvalvontaa Lapinlahdella Kuopiontiellä. Partio oli pysäyttänyt henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkistamista varten. Henkilöautoa kuljetti noin 30-vuotias siilinjärveläinen nainen. Kuljettajalle suoritettu drugwipe pikatesti oli positiivinen kannabikselle. Henkilöauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti myös henkilöauton, jota kuljetti noin 20-vuotias pielaveteläinen mies. Auton kuljettajalla ei ollut koskaan ollutkaan ajokorttia ja hän oli jäänyt jo vuoden aikana kiinni 10 kertaa kortitta ajosta.

Poliisipartio pysäytti keskiviikkona illalla VT 5:llä Nerkoon kohdalla henkilöauton, jota kuljetti aikaisemman rattijuopumuksen vuoksi ajokiellossa ollut mies. Kuljettaja puhalsi tarkkuusalkometrikokeessa 0,31 mg/l. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lapinlahdella oli yritetty maksaa paikallisessa ruokakaupassa ostoksia väärennetyllä 500 euron setelillä. Kaupan myyjä oli heti huomannut setelin väärennetyn näköiseksi.

Kommentit

  • pessi

    no kyllä lapinlahti on rikollisten kylä

Jätä kommentti

*