lauantai 7.8.2020 Lahja

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Postin lakon aikana Matin ja Liisan näköislehti on vapaasti luettavissa – taajamissa jakelu toimii, muita varten on jakelupisteitä

Matti ja Liisa on varautunut maanantaina alkavaan postin jakelun lakkoon. Posti ei jaa perusjakelussa olevia eli päiväpostin mukana normaalisti jaettavia lehtiä. Savon Jakelu Oy jakaa varhaisjakelussa olevat lehdet normaalisti Lapinlahden ja Varpaisjärven taajamissa.

– Savon Jakelun kanssa on sovittu, että paikallislehtiä jaetaan tässä tapauksessa Savon Sanomien ja Iisalmen Sanomien heittolaatikkojakelureiteillä noutopisteisiin. Kerromme heittolaatikoiden yksilöidyistä paikoista osoitteen kanssa osoitteessa savonmedia.fi/lakko, mikäli lakko toteutuu, Savon Median kuluttajamyynnin johtaja Carita Laakkonen kertoo.

Lakkotilanteessa tilaaja voi hakea puuttuvan lehtensä myös lehden toimipisteestä. Savon Median toimipisteisiin varataan mahdollisuuksien mukaan myös muita alueen lehtiä. Lehtiä on haettavissa myös lehden toimipisteen ollessa suljettuna toimipisteiden ulko-ovelta.

Lakon alkaessa Matin ja Liisan näköislehti avataan vapaasti luettavaksi. Näköislehti löytyy lehden verkkosivuilta.

Lakon seurauksena Postin etäjakelussa olevat, paikallislehtien levikkialueen ulkopuolelle menevät lehdet jäävät myös jakamatta kokonaan.

Lakko alkaa, koska Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajien Palta eivät ole päässeet sopuun valtakunnansovittelijankaan johdolla käytävissä neuvotteluissa.

Kommentit

  • entinen postilainen

    Postilaiset ampuu lakolla omaan nilkkaan. Kaikki mediat vapauttavat sivunsa nettiiin, joten posti vähenee ja paketit siirtyy matkahuoltoon ja muualle. Samaten joulukortit muuttavat nettiin ym. joten sekin vähenee. Postilaiset eivät vielä ymmärrä, miten heille käy kiukutellessa. Digitalisaattio tulee halusipa postilaiset sitä tai ei.

Jätä kommentti

*