sunnuntai 5.7.2020 Unto, Untamo

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Parkour-rata valmistuu talkoilla

Havainnekuva Matin ja Liisan koulun alueelle pystytettävästä parkour-radasta. Kuva: Lappset

Alkukeväästä asti vireillä ollut Lapinlahden Lions Club Viertäjien hyväntekeväisyyshanke nuorisolle on nyt siirtynyt rahankeruuvaiheesta käytännön toteutukseen.
– Tavoite on saada parkour-rata valmiiksi ennen koulujen alkua, sanoo LC Viertäjien presidentti Antero Ylitalo.

Radan on suunnitellut Lappset yhdessä Parkour Akatemian kanssa. Se rakennetaan joustavan tekonurmikentän päälle, jonka mitat ovat 14 x 17 metriä.
Rata tulee Matin ja Liisan koulun Sirénin rakennuksen edustalle suurin piirtein nykyisten linja-autopysäkkien kohdalle.
Paikkakunnan nuorille lahjaksi tarkoitettu, mutta kaikille kiinnostuneille avoinna oleva rata tarjoaa puitteet akrobaattiselle parkour-liikunnalle, mutta se sopii myös tasapainon harjoittamiseen ja venyttelyyn, vaikka hyppely ei innostaisikaan. Korkeimmat telineet kohoavat yli kahden metrin verran maanpinnan yläpuolelle.

Merkittävä osa hankkeesta toteutetaan talkootyöllä pääosin LC Viertäjien toimesta. Pian kaivataan myös ulkopuolisia talkoolaisia auttamaan pohjatöissä ja parkour-välineiden kokoamisessa.
Viertäjät toivottavat kaikki auttamishaluiset yli 15-vuotiaat paikkakuntalaiset heinäkuussa tervetulleiksi auttamaan talkoisiin Sirénin koulun edustalle. Talkoilla säästetään välineiden asentamisen kustannukset.
Parkour-laitteiden toimittaja Lappset varmistaa, että talkoovoimin pystytetyt rakenteet ovat asianmukaisesti asennettuja ja turvallisia.

Lions Clubin hankkeen ovat mahdollistaneet Lapinlahden kirkossa järjestetyn hyväntekeväisyyskonsertin tuotot sekä Ylä-Savon Veturin taloudellinen tuki.
Kevään aikana Matti ja Liisa -lehti ja LC Viertäjät järjestivät varainkeruukampanjan, jolla kerättiin hieman yli 6 000 euroa yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoituksia nuorten parkour-radan hyväksi.
Lapinlahtelainen Maarakennus Paldanius Oy antaa hankkeelle tukensa ja lahjoituksensa ottamalla tarvittavat maansiirtotyöt hoitaakseen, ja Lapinlahden kunta on avittanut esimerkiksi myöntämällä parkour-radalle maa-alueen koulun edustalta.

Viertäjät kiittävät hanketta tukeneita tahoja, joiden avulla 50 000 euron kustannukset saadaan katettua ja telineet pystytettyä.

Lisätietoja talkoista saa Antero Ylitalolta p. 050 384 0482

 

Kuva: Lappset

Jätä kommentti

*