maanantai 30.3.2020 Usko

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Pankit joustavat poikkeustilassa

Paikalliset pankit tarjoavat taloudellista helpotusta asiakkailleen, joiden taloudenhoito on vaikeutunut koronakriisin vuoksi.

Ylä-Savon Osuuspankki tarjoaa sekä kotitalouksille että pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn. Asuntolainojen osalta lyhennysvapaa voi olla enintään 12 kuukautta. Yrityslainoissa maksuohjelmien muutokset arvioidaan tapauskohtaisesti.

Pankki pitää konttorinsa auki, mutta varautuu samalla siihen, että epidemia laajenee ja pitkittyy.

– Pyrimme vähentämään asiakkaidemme ja henkilöstömme sairastumisriskiä. Mikäli epidemia laajenee, reagoimme tilanteen edellyttämällä tavalla, toimitusjohtaja Mikko Paananen

Epidemian mahdollista laajenemista ja pitkittymistä rajoitetaan eri toimenpitein. Keskeiset pankkipalvelut turvataan niin henkilö- kuin yritysasiakkaille. Pankki ottaa yhteyttä ajanvarausasiakkaisiinsa vaihtoehtoisen asiointitavan sopimiseksi.

– Suosittelemme asiakkaidemme pankkiasiointiin puhelimen tai verkon välityksellä tapahtuvia etäneuvotteluja kasvokkain tapahtuvien neuvottelujen sijaan, Paananen kertoo.

Säästöpankki Optia tarjoaa henkilöasiakkaille, joiden talous kärsii äkillisistä koronaviruksen vaikutuksista esimerkiksi lainaan kuuden kuukauden lyhennysvapaata ilman palvelumaksua verkkopankin hakemuslomakkeen kautta haettuna. Luottokorttiin voi hakea luottorajan korotusta ja lyhennysvapaita kuukausia. Minimilyhennyserää voi myös pienentää, jos se ei ole vielä pienin mahdollinen.

Yritysten sekä maa- ja metsätalousasiakkaiden kohdalla suhtaudutaan lainojen lyhennysvapaisiin sekä käyttöpääomarahoitustarpeisiin myönteisesti. Koronan aiheuttamassa taloudellisesti heikentyneessä tilanteessa voi saada jopa kuusi kuukautta lyhennysvapaata. Muutos on maksullinen ja hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Jätä kommentti

*