Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkereseptien uusiminen takkuilee Pohjois-Savon hyvinvointialueella

Reseptien uusimisessa on viivettä Pohjois-Savon hyvinvointialueella. Viive johtuu Pegasos-potilastietojärjestelmässä havaitusta hitaudesta. Samasta syystä terveysasemapalveluissa voi esiintyä koko hyvinvointialueella myös muuta ajoittaista hitautta, mikä voi vaikuttaa vastaanottoaikojen saatavuuteen.

Ongelman syytä selvitetään ja korjataan sovellustoimittajan kanssa. Potilastietojärjestelmään tehdään korjauspäivitys torstaina 25. toukokuuta. Viivettä voi esiintyä tämän jälkeenkin, kunnes työjonot on saatu purettua.

Reseptit voidaan uusia sähköisellä pyynnöllä Omakanta-palvelussa. Pohjois-Savon hyvinvointialue muistuttaa, että uusimispyyntö kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen reseptin vanhenemista tai lääkkeen loppumista. On syytä ottaa huomioon, että reseptin uusimisessa kestää kauemmin kuin aikaisemmin. Hyvinvointialue toivoo, etteivät asiakkaat soittaisi palvelunumeroihin uusiakseen reseptejä, mikäli asia ei ole kiireellinen.