Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä vesistömatkailupalveluita Lapinlahdella on ja mitä pitäisi olla?

Kuopio–Lapinlahti–Iisalmi–Kiuruvesi–Vieremä -reitin veneily- ja vesistömatkailupalveluita aletaan kartoittaa ja kehittää.

Tämä projekti startataan yhteisellä esittely- ja keskustelutilaisuudella, joka pidetään tiistaina 4.4. kello 18–20 Olvi-oluthallilla (Luuniemenkatu 4, Iisalmi). Myös Teams-yhteydellä osallistuminen on mahdollista. Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Keskustelutilaisuuteen toivotaan mukaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tarjoavat reitin varrella erilaisia veneilijöille suunnattuja palveluita tai suunnittelevat toimintansa laajentamista venematkailijoiden saavuttamiseksi. Venereitistöjen ääressä sijaitseville yrityksille voisi löytyä uusia mahdollisuuksia toimintansa kehittämiseen ja asiakaskunnan laajentamiseen.

Projektissa sekä kartoitetaan tämänhetkisiä palveluita reitistön varrelta sekä pohditaan uusia mahdollisuuksia venematkailun kehittämiseksi. Kartoitettavia palveluita ovat esimerkiksi retkisatama-, sauna- ja laituripalvelut sekä ravintola-, ruoka- ja ohjelmapalvelut. Projektissa selvitetään, mitä palveluita puuttuu ja arvioidaan lisäpalvelujen tarve. Projektissa selvitetään myös alueen uudet mahdolliset retkisatamakohteet. Selvitystyö tehdään kevään 2023 aikana.

Projektin vetovastuussa on Iisalmi ja tienoot, mutta kartoitus tehdään yhteistyössä reitistön varrelle sijoittuvien kuntien kanssa. Työhön on saatu Olvi-säätiön apuraha. Projektin toteuttajana on Antti Kaipainen (ICT Milestones/Veneily Saimaa).

Kartoittamisen jälkeen ja projektin edetessä alueen palveluja ja palveluiden tuottajia tullaan markkinoimaan erillisen markkinointisuunnitelman mukaan.

Tilaisuuteen osallistuminen vaatii ilmoittautumisen tiistaihin 28.3.2023 klo 12 mennessä.