Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Video | Savo etsii murremestaria – neljästi voittaja on ollut lapinlahtelainen

Kilpailuun kuuluu kolmen minuutin esitys ja tuomariston kysymyksiin vastaamista.

Savoon haetaan taas uutta murremestaria. Kilpailussa on ollut muutaman vuoden tauko, koska koronapandemian vuoksi kilpailua ei ole voitu järjestää maaliskuun 2019 jälkeen. Tuolloin mestariksi itsensä puhui kuopiolainen Mikko Kokkonen. Hän voitti myöhemmin kesällä koko Suomen murremestaruuden.

Kilpailu järjestetään Savon kielen seuran vuosikokouksen yhteydessä lauantaina 25. maaliskuuta. Kisa alkaa kello 12. Tapahtuma on Pohjois-Savon liiton maakuntasalissa Kuopion Sepänkadulla.

Kilpailijat saavat valmistella etukäteen kolmen minuutin mittaisen esityksen. Lisäksi Savon kielen seuran nimeämä tuomaristo testaa puhujien hoksottimia omilla kysymyksillään. Kilpailussa ei ole ikärajaa. Ainoa rajoitus on, ettei mestaruutta saa yrittää kolmea kertaa useammin.

Kilpailun juontaa edellinen murremestari Mikko Kokkonen, joka ottaa vastaan ilmoittautumisia sähköpostitse osoitteeseen mikko.kokkonen@dlc.fi tai puhelimitse 0400 672 373. Mukaan ehtii vielä kilpailupäivänä tulemalla paikalle puolta tuntia ennen kilpailun alkua.

Myös yleisö on tervetullut seuraamaan savolaisten mittelöä ja kannustamaan huastajia. Uusi murremestari ja kisan parhaimmisto pääsevät edustamaan Savoa Suomen murremestaruuskisassa, joka järjestetään alkusyksystä. SM-kilpailut käydään Kuopiossa 2. syyskuuta.

Murremestari Matti Korhonen vuonna 2014