Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iippo Salon ja 137 muun nuoren aloite eteni pykälän – Lapinlahden uimahyppytornille vihreää valoa lautakunnasta

Lapinlahtelaisen Iippo Salon ja 137 muun nuoren tekemä kuntalaisaloite uimahyppypaikasta Lapinlahdelle on yhden askelen lähempänä toteutumista. Tähän saakka nuoret ovat käyttäneet uimahyppypaikkanaan Väärnin venelaituria, mutta syksyllä 2022 siellä uiminen on kielletty, koska laiturialue on varattu veneilylle.

Tekninen lautakunta valmisteli asiaa kokouksessaan 26.1.2023. Kokoukseen tuotu alkuperäinen päätösehdotus oli, että kunta ei rakenna hyppytornia. Lautakunnan keskustelussa kuitenkin todettiin, että on tärkeää tukea usean nuoren allekirjoittamaa aloitetta hyvästä harrastustoiminnasta.

Kokouksessa tehtiin päätös, jonka mukaan kunnanhallitukselle esitetään, että vuoden 2024 investointimäärärahoihin varataan sittenkin uimahyppytornin rakentamiseen kuntaosuus ja selvitetään ulkopuolista hankerahoitusta. Lautakunta oli päätöksessään yksimielinen.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Marko Rahkola kertoo, että keskustelussa tuli esille joitain potentiaalisia paikkojakin uimahyppytornille, mutta tämä asia täytyy selvittää kunnolla ennen kuin rakentamaan päästään. Suunnitteilla on myös pyytää kolmannen sektorin toimijoita mukaan rakennushankkeeseen, jolloin sille voitaisiin hakea hankerahoitusta.

Ratkaistavana on tarkoituksenmukaisen ja tarpeeksi syvän hyppypaikan löytyminen. Lautakunta katsoo, että rakennettu uimahyppypaikka on turvallisempi paikka hypätä kuin paikat, joita ei ole suunniteltu tähän tarkoitukseen. Toteutuessaan uimahyppytorni vaatii myös valvonta- ja kunnossapitoresursseja. Kustannusarvio vaihtelee muutamista tuhansista euroista useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin sen mukaan, millainen torni päätetään rakentaa.

Mikäli teknisen lautakunnan esitys hyväksytään kunnanhallituksessa ja valtuustossa, kesällä 2024 uimahyppytorni saattaa olla jo hyppykunnossa.