Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nälkäpäivä-lipaskeräys tällä viikolla Lapinlahdella ja Varpaisjärvellä – kerääjäksikin ehtii vielä

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä järjestetään tänä vuonna 42. kerran. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 14 000 vapaaehtoista. SPR:n Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään Lapinlahdella ainakin perjantaina 23.9. ja lauantaina 24.9. Punaisen Ristin Lapinlahden osasto kutsuu kaikki osallistumaan lipaskerääjänä tai lahjoittamalla.

SPR:n lipaskerääjät liikkuvat perjantaina ja lauantaina Lapinlahden S-marketin ja K-marketin edessä sekä Matin ja Liisan Asemalla. Lipaskerääjiä on jo nyt 25, joten liian pitkiä ei keräysvuoroista tule.

– Lipaskerääjiksi voi vielä ilmoittautua, kertoo keräysjohtaja Marja Väänänen-Fomin Suomen Punaisen Ristin Lapinlahden osastosta.

Jos saadaan vielä lisää kerääjiä, niin paikkoja mahdollisesti lisätään tai keräysaikaa pidennetään.

SPR:n Varpaisjärven osaston puheenjohtaja Anni Miettinen kertoo, että Varpaisjärvellä Nälkäpäivän lipaskerääjiä on ainakin perjantaina ja lauantaina S-marketin edessä.

Punaisen Ristin katastrofirahastosta autetaan Suomessa ja maailmalla

Nälkäpäivänä kerätään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon varoja, joilla autetaan katastrofeista ja konflikteista kärsiviä ympäri maailman. Kotimaassa katastrofirahastosta autetaan muun muassa tulipalossa kotinsa menettäneitä. Varoja ei ole sidottu ennalta tiettyyn kohteeseen, ja siksi niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin eniten tarvitaan.

Sodat ja ilmastonmuutos lisäävät avun tarvetta. Kuivuus ja tulvat yleistyvät. Kiireisin avuntarve on Pakistanissa. Miljoonat ihmiset ovat jääneet ilman kotia ja ainakin tuhat ihmistä on menehtynyt massiivisissa tulvissa. Katastrofirahastosta tuetaan kansainvälistä operaatiota Pakistanissa.Afrikan Sarvessa kuivuus ja toisaalta tulvat ovat lisääntynyt. Toistuvien luonnonkatastrofien, tulvien, vuoksi suurin osa Malawin 15 miljoonaisesta väestöstä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Itä-Afrikassa jo neljä peräkkäistä sadekautta on epäonnistunut. Kuivuusongelmasta pahiten kärsineet ovat menettäneet satonsa ja karjansa. Nälänhätä uhkaa kymmeniä miljoonia ihmisiä. Lapset ovat erityisessä vaarassa ja noin kaksi miljoonaa lasta on kuivuusalueilla vakavan aliravitsemuksen tilassa.