Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuottaako tilasi tai yrityksesi biokaasulaitokselle sopivaa syötettä kuten lantaa, nurmea tai elintarviketeollisuuden sivuvirtoja?

Valio Oy ja St1 Oy perustivat alkuvuodesta yhteisyrityksen Suomen Lantakaasu Oy:n, jonka tavoitteena on toteuttaa teollisen kokoluokan biokaasulaitosinvestointi Ylä-Savon alueella. Laitos tulee käyttämään syötteinään maatalouden lantaa ja nurmea sekä turvallisia elintarviketeollisuuden sivuvirtoja.

Maatilojen on mahdollista rakentaa myös omia biokaasulaitoksia ja tuotetulle kaasulle on mahdollista saada luotettava myyntikohde.

Laitoksessa lopputuotteeksi muodostuu nesteytettyä biokaasua (LBG), jolla tullaan Suomessa vastaamaan uusiutuvan polttoaineen kysyntään parantaen samalla Suomen energiaomavaraisuutta. Nyt tällä kyselyllä Suomen Lantakaasu Oy haluaa saada varmuutta syötteen alueellisesta saatavuudesta ja Ylä-Savon alueen energiapotentiaalista Suomen ensimmäisen suuren mittakaavan biokaasulaitoksen investointipäätöstä varten.

Kyselyyn maatilat pääsevät vastaamaan tästä linkistä.

Vastaukset ovat hankkeen toteutumiselle erittäin tärkeitä ja toivotaan, että kysymyksiin vastattaisiin mahdollisimman laajasti. Vastauksia kyselyyn oman tilan näkökulmasta toivotaan lähiviikkojen aikana, kuitenkin viimeistään 31.8.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia.