Taidetoimintaa, luovaa kirjoittamista ja oleilua – Varpaisjärvi-talo toimii kyläläisten olohuoneena

Vajaat kaksi vuotta sitten ovensa avannut entinen kunnantalo, nykyinen Varpaisjärvi-talo tarjoaa kyläläisille monenlaista toimintaa. Varpaisjärvi-talolla on omat Facebook-sivut, jonne päivitetään aktiivisesti ja tiedotetaan tulevista tapahtumista ja kerhoista. Varpaisjärvi-talolla tarjotaan toimintaa sekä perheen pienimmille että vähän varttuneemmallekin väelle. Esimerkiksi kuun viimeisenä perjantaina talolla järjestetään yhdessä Lastenkulttuurikeskus Lastun kanssa perheille taidetoimintaa, joka on kaikille avoin ja maksuton.

Keväästä alkaen varpaisjärveläisillä on torstaisin ollut mahdollisuus kokoontua käsitöiden ja vaatekorjailun merkeissä talolle. Tekstiilien korjauspajassa jokainen voi tuoda mukanaan korjausta vaativia vaatteita, ja kaikki voivat tuumailla yhdessä parhaita mahdollisia korjaustapoja. Talolta löytyy myös välineitä ja materiaaleja korjausta varten.

Talolta löytyy myös välineitä ja materiaaleja korjausta varten.

Kesäkuun alussa alkanut Teroitetaan kyniä -ryhmä kutsuu mukaansa keskiviikkoisin kaikki luovasta kirjoittamisesta ja esittävästä taiteesta kiinnostuneet mukaansa. Ryhmässä muistellaan entisajan Varpaisjärveä ja sen tapahtumia, kirjataan tapahtumia ja kertomuksia ylös, ja lopuksi kirjoitukset työstetään näytelmän muotoon.

Lisäksi Varpaisjärvi-talolta löytyy Lastenkulttuurikeskus Lastun puoti, jossa on myynnissä kankaita, kaavoja ja nappeja. Talolla harrastetaan myös tekstiilienvaihtoa, eli rekkiin voi viedä vanhoja vaatteita ja ottaa itselleen jotain tilalle halutessaan.

Vaikka talolla pidetään monenlaisia kerhoja ja aktiviteetteja, voi talolle mennä myös oleilemaan, juomaan kupposen kahvia, lukemaan lehtiä, etsimään kesälukemista kirjanvaihtohyllystä tai vaihtamaan vain kuulumisia. Aukioloaikoina sekä lapset että aikuiset ovat tervetulleita paikalle askartelemaan, pelailemaan tai vaikka korjaamaan omia vaatteita. Talolta löytyy myös tietokone, jonka käyttöön saa tarvittaessa opastusta. Kyläläisten toivotaan saapuvan Varpaisjärvi-talolle matalalla kynnyksellä. Tällä hetkellä talolla on nähtävillä vaihtuvana näyttelynä Eeva-Liisa Kieloahon Lintumaalauksia ja Varpaisjärven Käsityönystävien Mattoja ja poppanoita.

Varpaisjärvi-talo on avoinna paikkakuntalaisille tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 9–14 ja torstaina 12–17. Lauantaisin talo on yleensä suljettu, mutta tapahtumien aikaan talolla järjestettävästä mahdollisesta toiminnasta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja Varpaisjärvi-talolla järjestettävästä toiminnasta saa Varpaisjärvi-talon omalta Facebook-sivulta.

Ohjelma

Varpaisjärvi-talo

Keskiviikkoisin kokoontuu klo 13-15 Teroitetaan kyniä-ryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki joita kiinnostaa kirjoittaminen, runot ja esittävä taide.

Eläkeliitto ohjaa kesäpelejä Varpaisjärvi-talon pihapiirissä 29.6., 13.7., 27.7.2022 eli joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 10-12. Sateen sattuessa pelaillaan sisällä.

Torstaisin talon ohjelmaan kuuluu klo 14-17 Tekstiilien korjauspaja, jossa tuumaillaan yhdessä käteviä vaatteiden korjauskeinoja. Myös muita kädentaitoideoita voidaan yhdessä pohdiskella.

Puskasoitto yhteislaulun kera sekä yhdessä tarinointia ja turinointia on tarjolla 30.6. ja 21.7. klo 12-16. Tervetuloa soittamaan, laulamaan, juttelemaan sekä värkkäilemään kesäisiä kädentaitoja.

Avoin taidetoiminta perheille kokoontuu joka kuukauden viimeinen perjantai ja heinäkuussa siis 29.7.2022 klo 9-12.

Tullaan tutuksi -kesäkahvilassa heinäkuussa tiistaisin klo 12-14, eri kulttuureista tulevat ihmiset tutustuvat yhteisen tekemisen äärelle. Luontevasti yhdessä toimien ja keskustellen opitaan kieltä, tutustutaan toinen toistemme kulttuureihin sekä tullaan tutuksi ja ystävystytään. Tervetulleita ovat ihan kaikki!

Nuorille Öllötysmöllötys -kesänuokkari heinäkuussa torstaisin klo 14-18, jossa mittään ei ole pakko tehhä (mutta saa!). Varpaisjärvi-talolta löytyy mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen tai vain kavereiden kanssa yhdessä olemiseen.

Varpaisjärvi-talon kesänäyttelyt ovat Eeva-Liisa Kieloahon Lintumaalauksia ja Varpaisjärven Käsityönystävien Mattoja ja poppanoita.

Yhdistysten järjestämät tori-illat Varpaisjärven torilla 1.7., 8.7., 15.7. ja 29.7. klo 18-20, joissa Varpaisjärvi-talo on myös mukana.