Ensi tiistaina on Lapinlahden kirkonkylällä Roskaton raitti -tempaus – talkoolaisille on tarjolla kahvia, mehua ja jäätelöä

Lapinlahden taajamassa järjestetään roskiensiivousilta 31.5. kello 17–20.

Lapinlahden taajamassa järjestetään roskiensiivousilta 31.5. kello 17–20. Tapahtuman järjestävät yhdessä Lapinlahden Yrittäjät ry, Lapinlahden kunta, Lapinlahden 4H-yhdistys ry, Matin ja Liisan Asema Oy sekä Lapinlahden kunnan Pitäjäntuvan työllisyyspalvelut ja työpaja.

Lapinlahden kunta toimittaa roskasäkit talkoita varten ja kerää täydet säkit tien reunasta.

Lapinlahden torilla on talkoolaisille tarjolla kello 17–20 Lapinlahden Yrittäjien tarjoamana kahvia ja pikkujäätelö. Tarjoilusta vastaa Lapinlahden 4H-yhdistys. Matin ja Liisan Asema Oy tarjoaa roskien kerääjille kahvin ja pikkujäätelön.

Pitäjäntupa tarjoaa mehua, samalla voit piipahtaa kirpputorilla.

Tapahtuman kartta on työllisyyspalveluiden toteuttama.

Idea roskiensiivousiltaan lähti Lapinlahden yrittäjien kevätkokouksesta, jossa kelloseppä Erkki Jyrkkänen ehdotti Lapinlahden taajaman siivoamista.

Roskiensiivousiltaan voi osallistua kuka tahansa, eikä ilmoittautuminen etukäteen ole pakollista, joskin se on suotavaa.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteeseen 4h@lapinlahti.fi tiistaihin 31.5. klo 12 saakka. Viestissä voi ilmoittaa esimerkiksi saapuvien osallistujien määrän, jotta tapahtuman järjestäjät osaavat varata tarpeeksi välineitä.

Karttaan merkityissä jakelupisteissä osallistujille jaetaan järjestäjien puolesta iso roskasäkki ja roskien keräämiseen tarkoitettu tikku.

Omaa keräämistä helpottaakseen jokainen voi ottaa halutessaan mukaansa hanskat ja pienemmän muovipussin.