Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Marko Korhonen

Marko Korhonen on toiminut Pohjois-Savon maakuntajohtajana vuodesta 2016 lähtien, mitä ennen hän työskenteli muun muassa Lapinlahden ja Kaavin kunnanjohtajana.

Aluevaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan valita Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajaksi Marko Korhosen. Korhonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Aluevaltuuston kokouksen alussa äänestettiin myös ehdotuksesta palauttaa hyvinvointialuejohtajan valinta uudelleen valmisteltavaksi. Äänestyksen tuloksen mukaan (56 jaa,13 ei) valintaa kuitenkin jatkettiin.

Marko Korhosta äänesti suljetussa lippuäänestyksessä 48 valtuutettua. Paikalla oli 69 valtuutettua.

Korhonen on toiminut Pohjois-Savon maakuntajohtajana vuodesta 2016 lähtien. Ennen tuota hän toimi Lapinlahden kunnanjohtajana sekä Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintojohtajana.

Korhonen aloittaa uudessa tehtävässään tämän vuoden aikana. Väliaikaisena hyvinvointialuejohtajana on toiminut maaliskuun alusta lähtien Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän toimitusjohtaja Leila Pekkanen.

Hyvinvointialuejohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä yhdeksän hakijaa, joista viisi haastateltiin. Hakuaika päättyi maaliskuun 18.päivä.

Tulevan hyvinvointialuejohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää aluevaltuuston sekä aluehallituksen alaisena hallintoa, taloutta, valvontaa, ohjausta, viestintää, osallisuutta ja muuta toimintaa.

Pohjois-Savon hyvinvointialue huolehtii 19 kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista. Alueen palkkalistoille tulee vuodenvaihteesta eteenpäin noin 12 500 työntekijää.