THL:n tilastoon tänään kahdeksan uutta koronavirustartuntaa Lapinlahdelta – Kolmansia rokotuksia annetaan nyt yli 18-vuotiaille

Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kirjasi torstaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa Lapinlahdelle. Joulun jälkeen on nyt Lapinlahdelle kirjattuja tapauksia raportoitu 47 kappaletta.

Koronarokotukset etenevät Lapinlahdella ja nyt kolmannen annoksen voivat saada kaikki yli 18-vuotiaat henkilöt ja riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, joilla on riittävän pitkä aika toisesta rokotuksesta.

Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat saada kolmannen rokoteannoksen jo kolmen kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

18–59-vuotiaat riskiryhmiin kuulumattomat henkilöt voivat saada kolmannen annoksen, kun toisesta. annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. 

Ajan voi edelleen varata myös ensimmäiseen tai toiseen rokotukseen. 

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 

 Ajan kaikkiin kolmeen rokotteeseen voi varata sähköisesti  lapinlahti.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 017 2720453 arkisin klo 8-9.

Kommentoi