Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tule meille töihin - Kiinnostaisiko vuosi Matin ja Liisan toimittajana? Hakuun tästä.

THL: Pohjois-Savossa 345 uutta koronavirustartuntaa – Lapinlahdella kahdeksan tapausta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin merkattiin maanantaina 345 uutta koronavirustartuntaa Pohjois-Savosta. Luvussa ovat uudet tartunnat viime perjantain jälkeen.

Lapinlahdella tartuntoja kirjattiin kahdeksan. Joulun jälkeisellä arkiviikolla Lapinlahdella kirjattiin puolenkymmentä tartuntaa.

Kuopiossa todettiin viikonlopun jälkeen tilastossa 172 uutta tartuntaa. Siilinjärvellä uusia tartuntoja on 28, Iisalmessa 20, Varkaudessa 39, Leppävirralla 17 ja Suonenjoella 33. Yksittäisiä tartuntoja on lähes jokaisessa Pohjois-Savon kunnassa.

Koko Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen 17 047 tartuntaa.

Sairaaloiden kuorimittuvuus on Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella pienentynyt. Maanantaina KYSin erva-aleuella oli sairaalahoidossa 29 koronapotilasta, kun niitä perjantaina oli 34. Teho-osastoilla on saman verran potilaita kuin perjantaina eli kuusi koronapotilasta.

Uudet ohjeet kolmansiin rokotuksiin, 5–11-vuotiaiden rokotukset alkavat – Kaikkiin kolmeen rokotukseen walk in -päivä 9.1.