Matin ja Liisan aluevaalikone on nyt auki – mikä on sinulle tärkeintä tulevissa sote-palveluissa?

Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Matin ja Liisan aluevaalikone avautui tänään.

Lukijoita palvellaan tällä kertaa siten, että aluevaalikone on käytettävissä lehden verkkosivuilla maksutta. Mattiin ja Liisaan tulee myös vaalikonevastauksiin liittyvää uutisointia.

Aluevaalikone ei eroa käyttäjän näkökulmasta kuntavaalikoneesta, josta monet etsivät tietoja ehdokkaista ennen viime kesäkuun kuntavaaleja. Se on sama tutun näköinen vaalikone.

Aluevaalikoneessa alueen ehdokkaat ja äänestäjät voivat ottaa kantaa 19 väitteeseen.

Kun lukija on merkinnyt omat vastauksensa väitteisiin, vaalikone näyttää ehdokkaita, jotka ovat hänen kanssaan eniten samaa mieltä.

Väitteet koskevat muun muassa ambulanssien saapumisaikoja, sote-palvelujen toimipisteiden sijaintia, hyvinvointialueiden henkilöstön palkankorotuksia, sote-palvelujen ilta- ja viikonloppuvastaanottoja, palvelujen ostamista yksityiseltä palveluntuottajalta sekä vanhusten kotihoidon mahdollista hoitajamitoitusta.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022. Ennakkoäänestysaikana voit valita äänestyspaikan vapaasti. Vaalipäivänä 23.1.2022 voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka mainitaan sinulle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa.

Siirry vaalikoneeseen

Kommentoi