Varpaisjärven walk in -päivässä kävi 70 rokotettavaa – Lapinlahdella rokotetaan ilman ajanvarausta ensi keskiviikkona

Lapinlahden terveyskeskuksessa järjestetään walk in -rokotuspäivä keskiviikkona 20.10. kello 14.30–17.

Rokotettavaksi voivat tuolloin ilman ajanvarausta tulla kaikki yli 12-vuotiaat rokottamattomat kotikunnasta riippumatta.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneet voivat tulla hakemaan aikaistetun tehosterokotteen, mikäli ensimmäisestä annoksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Walk in -rokotustapahtuma on kolmas Lapinlahdella järjestettävä. Johtava lääkäri Jukka Tiihonen kertoo, että Varpaisjärven terveysasemalla viime viikon keskiviikkona kävi 70 rokotettavaa, joista 45 sai walk in -päivässä ensimmäisen rokoteannoksensa.

Lapinlahtelaisista yli 12-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83,2 prosenttia ja toisen annoksen 70,1 prosenttia. Ikäryhmien välillä on eroja rokotekattavuudessa.

Molemmat rokoteannokset on saanut vähintään 80 prosenttia kaikista yli 50-vuotiaista.

Nuoremmissa ikäryhmissä kattavuus ei ole niin hyvä

– Nuoremmissa ikäryhmissä kattavuus ei ole niin hyvä, Tiihonen kertoo.

Heikoin kattavuus Lapinlahdellakin on 20–29-vuotiailla, joissa ensimmäisten annosten kattavuus on noin 63 prosenttia ja toisten annosten vain noin 40 prosenttia.

Kaikkein nuorimmissa ikäryhmissä kattavuus on parempi: 12–15-vuotiaista ensimmäisen annoksen on saanut noin 72 prosenttia.

Koronatapauksia Lapinlahdella on todettu tähän mennessä yhteensä 29. Elokuun loppupuolelta syyskuun lopulle oli yli kuukauden mittainen kausi ilman uusia tartuntoja. Viimeisten parin viikon aikana tartuntoja on todettu neljä.

– Koronatapaukset ovat pääsääntöisesti meillä olleet rokottamattomilla tai kerran rokotetuilla henkilöillä, Jukka Tiihonen kertoo.

Walk in -päivän lisäksi rokotuksia on edelleen jaossa myös ajanvarauksella. Muihin ajankohtiin rokotusajan voi varata sähköisesti osoitteesta lapinlahti.terveytesi.fi tai puhelimitse 017 272 0453 arkisin kello 8–9.

12–15-vuotiaiden ajanvaraus on mahdollista tehdä vain puhelimitse.

Etusivulla nyt

Luetuimmat