Nälkäpäivän lipaskerääjät liikkeellä Varpaisjärvellä perjantaina

Nälkäpäivän lipaskerääjät jalkautuvat ympäri Suomen 23.–25.9. Esimerkiksi Varpaisjärvellä kerätään perjantaina S-marketin edustalla kello 9 alkaen ja lippaita löytyy myös kauppojen kassoilta.

Jos käteistä ei ole, niin keräykseen voi osallistua myös digitaalisesti. Väyliä ovat MobilePay tai Pivo, tekstarilahjoitus, netti- ja Facebook-keräys sekä perinteinen pankkisiirto. Tarkemmin mahdollisuuksista kerrotaan kampanjan sivustolla.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen ja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Suomessa Nälkäpäivänä lahjoitetuilla varoilla mahdollistetaan vapaaehtoisten kouluttaminen ja ylläpidetään kotimaan valmiutta, jotta erilaisiin kriiseihin voidaan vastata tehokkaasti. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet. Vapaaehtoisilla on usein tärkeä rooli ihmisten kohtaamisessa kokonaisvaltaisesti hädän hetkellä.

Koronakriisin aikana on tullut hyvin esille se, miten tärkeää varautuminen on. Nälkäpäivänä kerätyt lahjoitukset auttavat ylläpitämään valmiuttamme toimia poikkeusoloissa.

Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen. Vapaaehtoiset auttavat viranomaisia esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja suurissa onnettomuuksissa.