Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäsuomalaiset kansanedustajat vaativat Viitostien jatkokehittämisen mukaan investointiohjelmaan

Joukko itäsuomalaisia kansanedustajia on lähettänyt ministereille kannanoton, jossa he vaativat uudelleenarviointia valtatie 5:n jatkokehittämishankkeen mukaan ottamisesta valtakunnalliseen investointiohjelmaan.

Merja Kyllönen (vas.), Markku Eestilä (kok.), Seppo Eskelinen (sdp.), Raimo Piirainen (sdp.), Marko Kilpi (kok.), Matti Semi (vas.), Sari Essayah (kd.) ja Tuomas Kettunen (kesk.) ovat huolissaan Itä-Suomen kehittämisen heikosta painoarvosta liikenneinvestointeja koskevassa päätöksenteossa.

– Esitämme Pohjois-Savosta valtatie 5:n kehittämishanketta liikenteen investointiohjelmaan. Tällä hetkellä Mikkeli–Juva -hankkeen toteutus on hyvässä vaiheessa ja jatko, Leppävirta–Kuopio, voitaisiin käynnistää heti, kannanoton allekirjoittaneet kansanedustajat sanovat.

Kansanedustajien mukaan hankkeen toteuttaminen parantaa pitkällä aikavälillä alueen saavutettavuutta, elinkeinoelämän kilpailukykyä ja vientiä, mutta erityisesti nyt elvyttää kansallista ja alueen taloutta sekä työllisyyttä.

– Parantunut infra ja toimivat logistiikkaketjut vähentävät myös liikennepäästöjä ja parantavat liikenneturvallisuutta, kansanedustajat sanovat.

"Viitostien remontti voitaisiin toteuttaa pala palalta" – Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen vaatii rahaa valtaväylälle