Alueellinen koronaryhmä kokoontui tartuntatapausten lisääntymisen johdosta - Ohjeiden noudattaminen on edelleen erityisen tärkeää

Rokotukset ovat edenneet sairaanhoitopiirin alueella hyvin ja rokotukseen kannustetaan hakeutumaan aktiivisesti jatkossakin.
Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen koronavirustapausten lisääntymisen johdosta.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet valtakunnallisesti ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikana on noussut tasolle 31,7/100 000 asukasta. Valtaosa tartunnoista on todettu Kuopiossa.

Sairaalahoitoon on joutunut yksittäisiä koronavirustautiin sairastuneita. Tartuntaketjut on alueella pääosin tunnistettu.

Koronakoordinaatioryhmä totesi alueen epidemiatilanteen olevan edelleen perustasolla, mutta tapausmäärien lisääntymisen vuoksi tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti.

Alueella on voimassa perustason kasvomaskisuositus.

Rokotukset ovat edenneet sairaanhoitopiirin alueella hyvin ja rokotukseen kannustetaan hakeutumaan aktiivisesti jatkossakin.

Suositukset 15.7.2021 

Maskin käyttö ja hyvä käsihygienia edelleen tarpeen

Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä.

Koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Koronakoordinaatioryhmä suosittaa lisäksi kiinnittämään erityistä huomioita hyvään käsihygieniaan ja käyttämään kasvomaskia kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Erityisesti näistä tulee huolehtia alueella loppukesän aikana järjestettävien yleisötapahtumien yhteydessä tapahtumanjärjestäjän ohjeistuksen mukaisesti.

Kommentoi