Iltatorilla vietetään yhteensä 130-vuotissynttäreitä – tarjolla lettuja, jäätelöä ja musiikkia

Riitta Hynynen soittaa viulua ja laulattaa torikansaa 4H:n juhlaillassa. Tarja Tikkanen
Katri Viitaniemi

Katri Viitaniemi

Ensi viikon iltatorilla torstaina 1.7. vietetään synttäreitä. Lapinlahden 4H-yhdistys viettää 80-vuotisjuhlaansa iloisen tori-illan merkeissä.

– Pönötystä ja virallisia onnitteluja ei ohjelmassa ole, toiminnanjohtaja Päivi Lahdenmäki lupaa.

– Toivotamme erityisesti kaikki entiset, nykyiset ja tulevat 4H-nuoret tervetulleiksi tapaamaan toisiaan ja viettämään leppoisaa kesäiltaa.

Nykyisiä 4H-nuoria edustavat myös paikalliset 4H-yrittäjät, jotka ovat torilla esittelemässä toimintaansa ja myymässä tuotteitaan.

Juhlan kunniaksi letut, jäätelöpallot, kahvit ja mehut 4H:n teltasta tarjotaan torivieraille maksutta. Jäätelökioski palvelee normaalisti maksua vastaan.

Tarjoilujen ja yhdessäolon lisäksi juhlailtana nautitaan myös musiikista. Varpaisjärveläinen Riitta Hynynen soittaa viulua ja laulattaa torikansaa. Hynynen on aloittanut Lapinlahden 4H:n hallituksen jäsenenä.

Mukana juhlailtaa viettämässä ja sen järjestelyissä on myös viime vuonna 50 vuotta täyttänyt Matti ja Liisa. 50-vuotisjuhlatapahtuma jäi koronan takia viettämättä, mutta nyt paikallislehti on mukana yhteistyökumppaninsa torijuhlassa.

Tarjolla on lettuja ja jäätelöä, ja 4H-yrittäjät esittelevät toimintaansa. Iida-Liisa Kuokka

Juhlahulinan ohessa iltatori vietetään tutun kaavan mukaan tori- ja kirppismyyjineen.

Koska väkeä odotetaan paikalle runsaasti, järjestäjät muistuttavat yleisöä koronaturvallisesta käyttäytymisestä. Pienissäkin flunssan oireissa on parempi jäädä kotiin, ja vaikka ulkoilmassa ollaan, esimerkiksi jonottaessa on syytä pitää turvavälejä muihin seurueisiin.

Kommentoi