Lapinlahdella on todettu koronatapaus – liikenneasemalla ja pitseriassa on voinut altistua

Matin ja Liisan Asemalla Lapinlahdella on lauantaina voinut altistua koronavirukselle. Veli-Matti Sormunen
Katri Viitaniemi

Katri Viitaniemi

Lapinlahdella on lauantaina 19.6. todettu koronavirustapaus. Koronavirustartunnalle on voinut altistua tiistaina 15.6. kello 18.30–19.30 Samin pizza ja kebab -ravintolassa tai lauantaina 19.6. kello 13–14.30 Matin ja Liisan Asemalla.

Johtava lääkäri Jukka Tiihonen kehottaa näinä aikoina näissä paikoissa käyneitä seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin saadessaan lieviäkin hengitystieinfektio-oireita tai muita koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Lapinlahdella ensimmäisen rokotusannoksen on saanut tähän mennessä 53 prosenttia ja toisen rokoteannoksen noin 18 prosenttia kuntalaisista.

– Laumasuojaa ei ole vielä saavutettu. Ehdottoman tärkeää on yhä hakeutua koronatestiin lievienkin koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa viiveettä, jotta mahdolliset koronavirustartunnat saadaan kiinni nopeasti ja estetään tartuntojen leviäminen, Tiihonen sanoo.

Testissä käymisen jälkeen tulee välttää ihmiskontakteja ja julkisilla paikoilla liikkumista kunnes testitulos on vastattu. Koronatestiin mennessä ja sieltä poistuessa on syytä käyttää kasvomaskia.

Sisätiloissa, joissa turvavälejä muihin ihmisiin on vaikea säilyttää, suositetaan edelleen käyttämään kasvomaskia.

Kommentoi