Yleisörajoitukset poistuivat - Terveysturvallisuus on kuitenkin varmistettava

Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa 17.5.2021 antamansa päätöksen koskien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla. Päätös tuli voimaan tänään kello 17.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei enää ohjaa rajoittamaan yleisötilaisuuksia epidemian perustason alueilla.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella epidemiatilanne on rauhallinen, vakaasti perustasolla Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla, joten yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei ole enää välttämätöntä.

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita uudestaan.

Vaikka rajoituksia puretaan, myös perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.

Kuntien tulee aktiivisesti viestiä näiden velvoitteiden sisällöstä ja valvoa niiden noudattamista. Terveysturvallisuussuunnitelmaa ei tarvitse hyväksyttää, mutta tapahtumien järjestäjät voivat tarvittaessa konsultoida kunnan tartuntatautiviranomaisia sen tekemisessä, jos ohjeeseen perehtymisen jälkeen jää tilaisuuden järjestämiseen liittyviä epäselviä kysymyksiä.

Kommentoi