Kuka poltti kyläkaupan maan tasalle? – Vakuutusyhtiö on luvannut huomattavan palkkion ratkaisevasta tiedosta

Alapitkän kyläkauppa tuhoutui tulipalossa huhtikuussa. Iida-Liisa Kuokka

Asta Tenhunen

Vakuutusyhtiö on luvannut huomattavan palkkion vihjeestä tai tiedosta, joka osoittautuu ratkaisevaksi lapinlahtelaisen kyläkaupan tulipalon tutkinnassa.

Poliisi epäilee, että Alapitkällä sijainnut kyläkauppa poltettiin tahallaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 11.–12. huhtikuuta.

Alapitkäntien varrella sijainneen kaupan huomattiin olevan tulessa maanantaina aamuyöllä kello 1.47. Palo oli sytytetty joskus aiemmin yön aikana.

Poliisin mukaan tulipaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä, sillä paloa epäillään tahalliseksi. Palolle ei ole tutkinnassa löytynyt mitään luonnollistakaan syytä.

Tutkinnan aikana tuli ilmi, että kaupan ikkuna oli rikottu jo aiemmin viikonlopun aikana. Ikkuna oli rikottu lauantain ja sunnuntain välillä 10.–11. huhtikuuta.

Maanantaina aamuyöllä syttynyt tulipalo aiheutti isot vahingot, sillä palo levisi vanhaan kaupparakennukseen kauttaaltaan ja poltti kiinteistön lisäksi kaupan irtaimiston ja myyntituotteita.

Poliisi pyytää havaintoja kaupan luona liikkuneista ihmisistä tai ajoneuvoista 10. ja 12. huhtikuuta välisen ajanjakson ilta- ja yöajoilta.

Havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisille vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Vakuutusyhtiö maksaa palkkion, jos jokin tiedoista osoittautuu ratkaisevaksi asian selvittämisessä.

Poliisi tutkii, liittyykö Alapitkän kyläkaupan tulipaloon rikos – ilkivaltaa oli tehty jo aiemmin

Palaneen Alapitkän Eväskorin kauppias: "Kyllä tämä on täystuho"

Kommentoi