Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoituksia kevennetään vapun jälkeen

Kokoontumisrajoituksia kevennetään ensi viikolla Pohjois-Savossa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt torstaina päätöksen, jonka mukaan ensi maanantaista lähtien kokoontumisrajoitus on yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa 50 henkilöä.

Uudet päätökset ovat voimassa toukokuun loppuun.

Vapun ajan voimassa on vielä 20 henkilön rajoitus.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen perusteena on alueellisen tilanteen kokonaisarvio. Päätöksessä on otettu huomioon myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija-arviot sekä sosiaali- ja terveysministeriön antama ohjaus.

Aluehallintovirasto katsoo, että epidemiatilanne on kehittynyt parempaan suuntaan, joten perustasolla olevissa sairaanhoitopiireissä aikaisemmat rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä ja niitä tulee näin purkaa. Määräys 50 henkilön rajoituksesta on kuitenkin välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

– Vetoamme nyt itäsuomalaisiin, että hoidetaan tämä yhdessä loppuun saakka mallikkaasti ja maltetaan tulevista rajoitusten kevennyksistä huolimatta vielä viettää turvallista vappua turhia lähikontakteja välttäen. Maltti on nyt valttia, painottaa ylijohtaja Soile Lahti.

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa alueensa epidemiatilannetta jatkuvasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi rajoituksia uudelleen, tarvittaessa nopeallakin aikataululla.