Riskiryhmiin kuulumattomien henkilöiden rokotukset aloitetaan – sähköinen ajanvaraus on tulossa

Uusia rokoteaikoja vapautuu päivittäin. Tarja Tikkanen
Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Lapinlahdella riskiryhmäläisten rokotukset ovat edenneet hyvin ja tämän viikon rokotteista on jäämässä riskiryhmien rokotuksista hieman ylijäämää.

Vapaita rokotusaikoja on yhä tälle viikolle.

– Näin ollen aloitamme ennakoitua aiemmin jo kuluvan viikon aikana riskiryhmiin kuulumattomien henkilöiden rokotukset 60 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista. Pyydämme yli 60-vuotiaita rokottamattomia henkilöitä ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen, kertoo johtava lääkäri Jukka Tiihonen.

Edellä mainittuun ryhmään kuuluvat henkilöt voivat tiedustella rokotteen saantia kaikkina arkipäivinä kello 8–9 numerosta 017 2720 453.

Pidennetty ajanvaraus on tiistaina ja keskiviikkona 4.–5.5. kello 8–12 numerosta 017 2720 453. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Jos takaisinsoittoa ei kuulu seuraavan päivänkään aikana, on ajanvaraus täynnä.

Rokotustilanne

Yli 70-vuotiaiden halukkaiden rokotukset on ensimmäisten annosten osalta on saatu päätökseen ja rokotuskattavuus Lapinlahdella yli 70-vuotiaiden keskuudessa on noussut 90 %:iin.

Lisäksi riskiryhmien 1 ja 2 osalta ensimmäinen rokotuskierros saadaan jo tällä viikolla päätökseen ennakoitua aiemmin. Kuntalaisten rokotuskattavuus kokonaisuudessaan on tällä hetkellä n. 32 prosenttia.

Seuraavaksi rokotuksissa edetään 10-vuoden ryhmissä alenevassa ikäjärjestyksessä aloittaen 60-69-vuotiaista.

– Olemme käynnistämässä myös sähköisen rokotusajanvarauksen, näillä näkymin viikon 19 aikana. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin, kertoo Tiihonen.

Kommentoi