Katso haastevideo: Kaskikuusen Omakotiyhdistyksen Ole roskalenkkeilijä -haaste kuntalaisille ja yhdistyksille

Ole roskakävelijä -haasteen tarkoitus on herättää kuntalaisia huomaamaan ympäristön puhtauden merkitys yleiseen viihtyvyyteen ja samalla muistutella eri jätteiden lajittelusta. Yhdistyksiä houkutellaan mukaan tekemään vastaavanlainen tempaus samalla konseptilla. Ideaa saa kopioida vapaasti. Katja Juurikko

Kaskikuusen Omakotiyhdistys ry haastaa kaikki kuntalaiset mukaan ole roskalenkkeilijä -haasteeseen. Samalla haastetaan lapinlahtelaiset yhdistykset mukaan kampanjaan.

Ajatus lähti kasvomaskien siivoustalkoista ja muuttui vapaamuotoisemmaksi tempaukseksi, jossa kuntalaiset voivat leikkimielellä osallistua haasteeseen.

Haasteessa on jokaisella kuntalaisella mahdollisuus ottaa osaa keräämällä kävelylenkillään pussiin roskia kadun varresta ja laittamalla selfien roskasaaliin kera omakotiyhdistyksen Facebook-sivulle. Kaikkien kuvansa lähettäneiden kesken arvotaan kolme 50 euron lahjakorttia.

Lahjakorttien arvonta suoritetaan Varpaisjärven paloaseman ekopisteellä 15.5. kello 10–13 välisenä aikana.

Ekopisteelle on mahdollisuus tulla kuulemaan kotitalousjätteen lajittelusta. Lajitteluneuvoja on jakamassa Ylä-Savon Jätehuolto Oy:stä Mika Jauhiainen.

Arvontatilaisuudessa on myös Kaskikuusen Omakotiyhdistyksen jäseniä kertomassa toiminnastaan ja sähkösopimuksien kilpailuttamisesta on mahdollista saada tietoa Erkki Lipposelta.

Ole roskalenkkeilijä -haaste

Kommentoi