Maskin käytössä jatketaan kiihtymisvaiheen suositusta - Varianttivirusta vastaan tepsivät samat keinot kuin alkuperäistä virusta vastaan

Pohjois-Savon koronanyrkki päätti tiistaina kokouksessaan, ettei maakunnan epidemialuokitusta ole syytä muuttaa. Katja Luoma
Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Alueellinen koordinaatioryhmä arvio kokouksessaan tänään 6.4., että Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on edelleen koronaepidemian perustasolla. Aikaisemmin todetut ryvästymät eivät ole laajentuneet eikä uusia ole ilmaantunut.

Yksittäisiä tapauksia on todettu eri puolilla Pohjois-Savoa. Näissä tapauksissa tartuntalähteet ja altistuneet on saatu hyvin selvitettyä.

Viime viikon kaksi tartuntaa liittyvät toisiinsa – Muita altistuneita ei ole

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Maskin käytössä jatketaan kiihtymisvaiheen suositusta (Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille).

Pääsiäisen ajan lomailun ja matkustamisen vaikutukset nähdään seuraavien muutaman viikon aikana.

Varianttivirusta vastaan tepsivät samat keinot kuin alkuperäistä virusta vastaan

Pohjois-Savon alueella positiivisista näytteistä on eristetty lisääntyvässä määrin ns. brittivarianttia, joka tarttuu helpommin ja myös aiheuttaa useammin vakavan taudin riskiryhmiin kuuluville. Tämän vuoksi on erittäin tärkeä noudattaa tarkasti annettuja turvaohjeita sekä välttää myös kaikkia kokoontumisia.

Myös varianttivirusten leviämisen estämisessä on tärkeää, että oireiset hakeutuvat nopeasti testiin, ja altistuneet saadaan kartoitettua ja asetettua karanteeniin.

Lisäksi tavoitellaan mahdollisimman nopeaa ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien rokottamista. Kaikilla näillä toimenpiteillä on yhtä hyvä vaikutus myös muuntuneisiin viruksiin kuin alkuperäiseen virusmuotoon.

Kommentoi