Lähilauantai: Tuetaan paikallista, pelastetaan palvelut - Jokaisen kunnan elinvoimaisuuteen tarvitaan yrityksiä, yhdistyksiä ja kuntalaisia

Lähilauantaina ostetaan läheltä, omalta kylältä tai kotikunnasta.

Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Miltä tuntuu, kun kotinurkilla ei ole tarpeeksi palveluita, joita tarvitset arjessa? Tämä on valitettavasti arkea monella paikkakunnalla, mutta myös estettävissä. Ensimmäistä kertaa 20.3. vietettävällä Lähilauantailla kannustetaan ostamaan paikallisilta yrittäjiltä.

Tapahtuman tarkoitus on samalla muistuttaa näin kuntavaalien alla siitä, että ei ole kuntia ilman yrityksiä. Korona-aika on tuonut lähipalvelut ja -kaupat etätyön ohella esille.

– Olisi erittäin tärkeää käyttää näitä palveluja nyt, että ne säilyisivät myös jatkossa. Myös yrittäjien tulisi näkyä ja mainostaa palvelujaan enemmän, jotta markkinat kohtaisivat ostajan. Kenelläkään ei varmaan vielä niin täyttä ole, etteikö uusia asiakkaita sopisi, toteaa Varpaisjärven Yrittäjien puheenjohtaja Markku Ukkonen.

Vaikka tapahtuma on Suomen Yrittäjien liikkeelle panema, niin osallistua voivat kaikki kunnassa toimivat yrittäjät ja yritykset.

Jokaisen kunnan elinvoimaisuuteen tarvitaan yrityksiä, yhdistyksiä ja kuntalaisia.

– Olen erittäin ilahtunut tästä Lähilauantaista ja toivon, että tämä saa ison huomion kunnassamme. Toivottavasti päivä jäädessään pysyväksi ja vuosittain toistuvaksi, paisuu ja kerää ympärilleen erilaisia tapahtumia. Haluaisin nähdä tämän päivän hienona toritapahtumana Lapinlahdella, vaikka jo ensi vuonna, pohtii Lapinlahden Yrittäjien puheenjohtaja Tiina Tanskanen.

Näin eurot jäävät lähialueelle ja se lisää meidän kaikkien hyvinvointia.

– On tärkeää, että pienen paikkakunnan sisällä on tiivis yhteisö. Tämä yhteisö voi yhdessä paremmin hyödyntää lähipaikkakuntien toimijoiden verkostoa.

– Omalta kylältä ostetaan ensin, ja jos jotain ei millään opilla saa omalta kylältä ostettua, niin sitten mennään lähimpään naapurikuntaan ostoksille. Näin eurot jäävät lähialueelle ja se lisää meidän kaikkien hyvinvointia. Kyllä näin koronakriisin myrskyissä on lähes kansalaisvelvollisuus yrittää tukea pieniä yrityksiä ahdingosta pois pääsemiseksi.

Koko yrittäjäjärjestöjen ketju – paikallisyhdistykset kunnissa, aluejärjestöt maakunnissa ja Suomen Yrittäjät valtakunnallisesti – haastaa yritykset mukaan muistuttamaan tuotteistaan ja palveluistaan ja muistuttamaan asiakkaita tukemaan paikallista.

Koronakriisi korostaa vastuullisen kuluttamisen merkitystä. Yritysten tukeminen on nyt tärkeää, sillä koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa koko maassa. Uhkana on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja palvelut ja työpaikat menetetään pitkäksi aikaa.

Turvallisia tapoja ostaa on kuitenkin olemassa: kunnon maskit ja turvavälit auttavat paikan päällä asioimisessa, ja yllättävän monesta paikallisesta liikkeestä voi myös tilata tavaraa tavalla tai toisella.

Yrityksiä kannustataan markkinoimaan omaa Lähilauantaitaan koko viikon ajan sosiaalisen median kanavissa, liikeissä ja lehdissä. Tietoa päivästä löydät osoitteesta www.lahilauantai.fi tai Varpaisjärven Yrittäjien tai Lapinlahden Yrittäjien Facebook-sivulta.

Kuivakukkia, rottinkia ja greigeä – oman kylän yrityksistä löytyy monenlaista kevään sisustustrendeistä kiinnostuneelle

Kommentoi