Naapurikunnissa kiihtymisvaihe – nyt ei ole mahdollisuutta tinkiä olemassa olevista rajoituksista ja suosituksista

Lapinlahdella on voimassa suositus käyttää kirurgista tai kankaista suu-nenäsuojainta kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää. Risto Aalto
Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellinen koordinaatioryhmä totesi maanantaina, että epidemiatilanne Pohjois-Savossa on huonontunut niin, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan kiihtymisvaiheessa. Kuopiossa on useissa kouluissa todettu koronatapauksia ja -altistumisia.

– Lapinlahdella ollaan epidemian perusvaiheessa ja tilanne on rauhallinen. Nyt ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tinkiä olemassa olevista rajoituksista ja suosituksista. Myös uusi koronaviruksen brittimutaatio voi lisätä riskiä covid-19-tartuntojen paikalliselle leviämiselle, kertoo kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri Jukka Tiihonen.

Ensisijaisen tärkeää on pitää yllä turvavälejä. Yhtä lailla tärkeää ja suositeltavaa on käyttää suu-nenäsuojainta tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää, sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta.

Lapinlahdella on voimassa suositus käyttää kirurgista tai kankaista suu-nenäsuojainta kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää.

Kouluissa suositus koskee yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijoita ja henkilökuntaa luokkatiloissa, koulukuljetuksissa sekä muissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää.

Linkki alueellisen koordinaatioryhmän ”koronanyrkin” tiedotteeseen.

Yhtä lailla tärkeää ja suositeltavaa on käyttää suu-nenäsuojainta tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää.

Kommentoi