Ruokahävikin seuranta tehostuu Lapinlahdella – Biovaaka mittaa lautaselta, linjastolta ja keittiöstä biojätteisiin päätynyttä ruokaa

KESTO-hanke kunnissa otetaan vuoden alussa käyttöön uudet ruokahävikinseurantajärjestelmät, joissa esimerkiksi lautashävikin tuoja näkee itse, kuinka paljon hävikkiä tänään tulikaan jätettyä lautaselle. Katja Juurikko

Kun koulu- tai työlounaalla biojäteastiaan lentää leivänpala tai peruna, jää harva miettimään teon hiilijalanjälkeä. Syytä ehkä olisi, sillä Suomessa koko ruokaketjussa päätyy hävikkiin vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa, mistä noin viidennes syntyy ravitsemispalveluissa. EU onkin kirittänyt jäsenmaitaan puolittamaan ruokahävikin määrän vuoteen 2030 mennessä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Matti ja Liisa digi 1 kk 1 € ja saat Mattijaliisa.fi-verkkopalvelun, näköislehden ja mobiilisovelluksen rajattoman käyttöoikeuden.

Tilaa tästä 1 kk 1 € Olen jo tilaaja