Lapinlahden Koneistus Oy:n kaksi polvea. Erkki ja Mirja Litmanen siirtävät yritystä Tuomas Litmasen johdettavaksi. Mirja Leinonen

Askeleita kohti sukupolvenvaihdosta – Palkittu Lapinlahden Koneistus Oy täytti kesällä 15 vuotta

Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Ei ole ihan tavallista, että Lapinlahdella Vuoden Yrittäjä -palkinnon saa vientiyritys. Lapinlahden Koneistus Oy on sitä nykyisellään. Valtaosa viennistä on välillistä, mutta arvio vientiin menevän tuotannon osuudesta voisi olla jossain 60 ja 80 prosentin välillä.

Erkki ja Mirja Litmanen korostavat, että palkinto on tärkeä koko yritykselle. Lapinlahden Koneistuksesta voidaankin puhua perheyrityksenä hyvin laajassa muodossa. Perhe omistaa yrityksen ja toisaalta henkilöstö on kuin perhe.

– Meillä on ihmisiä mukana ihan sieltä alkumetreiltä asti – ja eihän meitä olisi ilman näitä ihmisiä. Tämä on meidän yhteinen juttu. Se on tosiasia, toteaa Mirja Litmanen.

Lapinlahden Koneistuksen arvomaailmaan kuuluu, että ihminen on kokonaisuus, ei vain tuotannontekijä tai resurssi.

– Tyky-päiviä ei välttämättä ehditä pitää, mutta ihminen onkin nähtävä joka päivä arjessa.

– Meidän porukalla on halu kehittyä, pysyä kehityksessä mukana, toteaa Erkki Litmanen

Ihminen onkin nähtävä joka päivä arjessa.

On valtavan tärkeää, että jokaisen kanssa käydään läpi kehityssuunnitelmia henkilökohtaisessa rupattelutuokiossa. Se motivoi , kun jokainen tietää oman paikkansa kehityksessä ja on aikaa valmistautua muutoksiin.

Tälle vuodelle tehdyt kehittämissuunnitelmat ja investoinnit ovat toteutuneet ja kehittämistyö on jatkunut koronasta huolimatta.

– Finanssikriisin aikana opittiin, että vaikka lentää ihan turvalleen, niin ei sekään loputtomasti kestä.

Investoinnit onnistuivat toiminnallisesti paremmin kuin mitä odotettiin. Uusia asiakkuuksiakin on jo tullut ajasta huolimatta. Ihan kaikkea ei edes yrityksen johdossa osattu etukäteen toivoa ja kuvitella.

Ekistä tulee kohta jo eläkeukko. Sitä ennen hän jättää ensin toimitusjohtajan tehtävät pojalleen Tuomakselle. Mirja Leinonen

Investointisuunnitelman läpivienti on tärkeää juuri nyt, kun yrityksessä on käynnissä samaan aikaan sukupolvenvaihdos.

Me olemme näille ihmisille Eki ja Mirkku ja se tuntuu hemmetin mukavalta.

– Meidän Tuomas jo aika pitkälle suunnittelee investoinnit. Vastuuta ja valtaa siirretään vähitellen, kertoo Mirja Litmanen.

Erkki ja Tuomas Litmanen vaihtavat viestikapulaa toimitusjohtajuudessa tulevan kalenterivuoden aikana. Erkki Litmanen jää hallituksen puheenjohtajaksi. Hänellä on myös vielä vastuu myynnistä ja tarjouslaskennasta.

– Kahden vuoden päästä Ekin pitäisi olla jo eläkeukko. Siinä vaiheessa minäkin voisin jo vähän löysätä tahtia, toteaa Mirja Litmanen.

Hänen omaa hallintojohtajan työnkuvaa muutetaan vähitellen ja töiden jakaminen edellyttää myös rekrytointeja jossain vaiheessa.

Mirja Litmanen arvelee, että löysää itsekin vähän tahtia töissä, kun puoliso jää eläkkeelle. Mirja Leinonen

Sukupolvenvaihdos on valtava kokonaisuus. Tieto pitää olla siirrettävissä ja käyttökelpoisessa muodossa. Henkilöstön ja asiakkaiden pitää olla tietoisia, mitä tapahtuu. Myös rakentuneen arvomaailman siirtyminen on Lapinlahden Koneistuksen kaltaiselle yritykselle tärkeää.

Vaikka lentää ihan turvalleen, niin ei sekään loputtomasti kestä.

– Yrityksen maine on rahanarvoinen asia. Kun myydään tuotteita ja tehdään tarjouksia, niin siellä on aina takana myös yrityksen luotettavuus, toimintatapa ja arvopohja.

Litmaset kokevat 15 vuoden aikana saaneensa valtavasti ihmissuhdeverkostolta, joka syntyy asiakkaista, tavarantoimittajista ja asiantuntijapalveluiden tuottajista. Sellaista kokemusta ei palkkatyössä monestikaan saa.

– Me olemme näille ihmisille Eki ja Mirkku ja se tuntuu hemmetin mukavalta.

Siksi Lapinlahden Koneistuksesta on aina oltu aktiivisesti mukana myös yrittäjäjärjestön toiminnassa

Tuleva toimitusjohtaja Tuomas Litmanen pitää tärkeänä, että Lapinlahden Koneistus voi tuoda yrittäjäjärjestöön toimialan näkemystä sekä kokemusta siitä, millaista on toimia isojen pörssiyritysten kanssa.

– Siinä näkökulmassa ei yrityksen koko ole sinänsä niin tärkeä asia.

Kunnan vetovoimaisuus on myös tärkeää teollisuusyrityksille.

– Jos ihmisiltä viedään säästämällä kaikki mielihyvää tuottavat asiat, niin vaikuttaa se myös meidän työntekijöiden jaksamiseen, toteaa Mirja Litmanen.

Mirja ja Erkki Litmanen vastaanottivat Vuoden Yrittäjä -palkinnon 9.12. Lapinlahden Yrittäjien hallituksen kokouksessa. Tiina Tanskanen

Perheyritys

Lapinlahden Koneistus Oy

17 työntekijää

liikevaihto 2,1 miljoonaa euroa

pääasiakkaat 15 kone- ja laitevalmistajaa eri toimialoilta, lisäksi saman verran järjestelmätoimittajia

lähes kaikki työntekijät lapinlahtelaisia

tuotannosta valmistuu noin 30 000 työstettyä kappaletta kuukaudessa

Lue yrityksen tarina: www.lapinlahdenkoneistus.fi/yritys

Etusivulla nyt