Taidemuseo Eemiliin on lauantaina vapaa pääsy - Miksi Mörkö hymyilee? -näyttely innostaa ja kannustaa lukemaan satuja

Ruma Ankanpoikanen on nukketaiteilija Mona-Rita Sanmarkin valmistama ja esiintynyt aiemmin Nukketeatteri Sampossa.

Tero Joutselainen

Taidemuseo Eemiliin on lauantaina 14.11. klo 11–15 vapaa pääsy.

Nukentekijä on taiteilija ja käsityöläinen, mutta hänessä on oltava myös insinöörin vikaa – Taidemuseo Eemilin syysnäyttely esittelee teatterinukkeja

Koko perheelle suunnattu Miksi Mörkö hymyilee? -näyttely innostaa ja kannustaa lukemaan satuja ja tarinoita, leikkimään teatterinukeilla ja keksimään omia tarinoita.

Näyttelyyn kuuluu kymmenkunta tarinaa, jättiläisnukke ja nukketeatterinäyttämö, jossa voi näytellä käsinukeilla tai kokeilla, kuinka erilaiset marionettinuket liikkuvat.

Petter Korkmanin säveltämät ja tuottamat äänimaisemat antavat näyttelyvieraalle vihjeitä siitä, mihin satuun äänet, sävelmät ja melodiat liittyvät.

Miksi Mörkö hymyilee? -näyttelyn teatterinuket ovat upeita taideteoksia, joita on kiinnostava katsella. Jokaisella nukentekijällä on oma tunnistettava kädenjälkensä.

Näyttelyssä on mukana nukkeja kahdeksalta nukentekijältä: Heini Maaraselta, Iida Vanttajalta, Teija Sivulalta, Mona-Rita Sanmarkilta, Ulla Kostiaiselta, Asta Immoselta, Joel Nokelaiselta ja Anne Lihavaiselta.

Nuket ovat esiintyneet satoja kertoja nukketeatterinäyttämöillä ympäri maailmaa. Nyt maailma on kierretty, ja Mörkö kumppaneineen johdattaa näyttelyssä kävijät teatterin, satujen ja kuvakirjojen pariin.

Keskustelu