Kolumni: "Anna kaikkes, vuan elä periks" - Say Cheesen kausijulkaisu 2020-2021 on ilmestynyt

#22 Maiju Ruotsalainen

Maiju Ruotsalainen

Kirjoitus on julkaistu tuoreessa LL-89 Say Cheese Ringette -joukkueen kausijulkaisussa 2020-2021.

Oli kevät. Vihdoin olimme siinä pisteessä, minkä eteen joukkue oli tehnyt valtavasti työtä koko kauden. Korona jylläsi Suomessa, mutta emme voineet kuvitellakaan, mitä se ringetenkin kohdalla tulisi tarkoittamaan. Ensimmäiseen välieräottelun oli aikaa enää päivä. Sitten tuli tieto, että välieriä ei pelatakaan. Myöhemmin selvisi, että kausi jää kokonaisuudessaan siihen. Pettymys oli suuri ja sen nieleskely kesti pitkään.

Nyt jo kauempaa katsottuna pystyy näkemään viimekeväisestä kauden äkillisestä keskeytymisestä jotain hyvääkin. Kun tiedostamme sen, mitä korona voi tehdä joukkueurheilulle, osaamme arvostaa jokaista pelaamaamme ottelua tai jääharjoitusta paremmin kuin ennen. Jos joskus pelaamisesta nauttiminen on meinannut unohtua, niin tällä kaudella niin ei tule käymään!

Olemme saaneet iloksemme vahvuutemme taas uusia pelaajia etelästä. Tekeminen yhteisinä viikonloppuina on ollut hyvää heti ensimmäisestä leirityksestä alkaen. Joukkueella on oikeanlainen pilke silmäkulmassa. Kauden päätavoite on lyöty lukkoon jo ennen lopullisen kokoonpanomme varmistumista. Tavoitteemme on Suomen mestaruus.

Myös muissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia kokoonpanoissa, ja pelkkiä joukkueiden pelaajalistoja tuijottaen voisi kuvitella kärkikamppailuista tulevan melkoisia jännitysnäytelmiä. Tätä oletusta tukee myös kaksi pelaamaamme tiukkaa harjoitusottelua Nokiaa ja Espoota vastaan.

Kun pelaajat ja toimihenkilöt joutuvat jäämään otteluista entistä matalammalla kynnyksellä pois esimerkiksi flunssan vuoksi, luo se varmasti omanlaisensa jännityksen joukkueiden keskuudessa. Siinä mielessä joukkueet, joilla pelaajamateriaali on tasavahvaa, voivat tällä kaudella olla etulyöntiasemassa.

Koronasta huolimatta toivomme katsomoon mahdollisimman paljon uusia ja vanhoja kannattajia. Niin täyteen ei tupa varmasti ainakaan alku kaudesta tule, etteikö Lapinlahden jäähallissa voisi turvavälejä noudattaa.

Joukkueessamme alkaa jo useammalla pelaajalla ja toimihenkilöllä ura olla ehtoon puolella, ja tämä kausi voi olla ainakin toistaiseksi viimeinen, kun Lapinlahdella nähdään SM-ringetteä.

Haluaisimme tehdä kaudesta ikimuistoisen, ja siinä katsojat ovat suuremmassa roolissa kuin he itse saattavat arvata!

Toivomme sormet ja varpaat ristissä mahdollisimman tervettä kautta kaikille joukkueille. Toivomme, että saamme pelata kauden loppuun asti. Näin keväällä ei jossitteluille jää sijaa, kävi miten kävi!

Kirjoittaja pelaa numerolla #22 mestaruutta jälleen tavoittelevassa ringettejoukkueessa.

Keskustelu