Päätoimittajalta: 50-vuotias Matti ja Liisa on lehti parhaassa iässä – Uutta sisältöä verkossa joka päivä

Tero Joutselainen

Tero Joutselainen

Tämän vuoden kevät jää koronasta johtuen mieleen, koko vuosikin. Jos tämän ammatin kautta ajattelee asiaa, niin kevät jäi mieleen myös paikallisen tiedonvälityksen korostumisesta. Jano juuri lapinlahtelaisia koskettavaan tietoon oli suuri ja sadat asiointikävijät nettisivuillamme muuttuivat kymmeniksi tuhansiksi paikallisten uutisten katselukerroiksi. Se on lapinlahtelaisten ja varpaisjärveläisten talouksien määrään suhteutettuna todella paljon. Printtilehden aikataulu unohdettiin vähäksi aikaa ja vaihdettiin tiedottamisessa kärki nopeuteen. Ja samalla tietysti pidettiin tiedon luotettavuudesta kiinni.

Printtilehden aikataulu unohdettiin vähäksi aikaa ja vaihdettiin tiedottamisessa kärki nopeuteen.

Kun olemme tuskailleet jo pitkään tämän kirotun(-kin) digitalisaation kanssa, niin kevät antoi uskoa paremmasta. Kun paikallislehdet ovat säilyttäneet asemaansa mediamurroksessa hieman muita lehtiä paremmin, niin miksi ei tuolle samalle sisällölle olisi kysyntää digitaalisessa muodossa.

Keväällä tilaajat saivat sai mobiililaitteilleen lehden oman näköislehtisovelluksen ja tänään avattiin lehden uudet verkkosivut. Kun tilattavasta lehdestä on kysymys, niin molempien sisältö on tarkoitettu tilaajille. Poikkeuksia ovat näköislehden puolella erikoisnumerot kuten kesälehti ja verkon puolella tulemme varmasti jatkossakin erilaisissa isommissa ja pienemmissä kriiseissä jakamaan tietoa myös ilman maksumuuria.

Nyt jos koskaan on aika tilaajana ottaa käyttöön lehden digitaaliset palvelut.

Jos sinulla ei ole tunnusta, niin homma hoituu tämän linkin kautta.

Ja jos ei ohjeillakaan vielä onnistu, niin perinteisestä asiakaspalvelusta, löytyy apua.

Paikan päällä toimituksessa Juhani Ahontiellä voi käydä näin tiistaisin kello 9-14.

Mitä verkkosivujen sisältö sitten tulee olemaan? Siihen kysymykseen vastaa vain aika. Ainakin sivuille kerätään juhlavuoden materiaalia lukujutuiksi. Näiltä main -sarjassa tavataan näiltä seuduilta lähteneitä ihmisiä. Ne jutut jo löytyvät ja lisää helmiä nostetaan verkkoon syksyn mittaan.

Tärkeintä sisältöä ovat kuitenkin ajankohtaiset uutiset, kuvasarjat ja videot. Paino on näistä varmaan uutisilla. Joka päivä jotain uutta. Toisina päivinä vähän enemmän. Jos et ole vielä lainkaan tilaaja, niin nyt kannattaa hyödyntää tarjoukset, joilla pääsee tutustumaan verkko- ja näköislehteen todella edullisesti.

Uutta tulee mahdollisesti paljon, mutta edelleen se helmi on viikon lehti, johon asiat on koostettu harkintaa käyttäen. Lukutavalla ei ole merkitystä. Voit nauttia tuoreesta painomusteesta pöydän ääressä tai näköislehdestä sovelluksessa tai tietokoneelta.

Tällä viikolla voit tulla sopivan etäisyyden päästä keskustelemaan lehdestä ja vaikka tästä verkkolehden uudistuksesta. Olemme Lapinlahden Syystorilla lauantaina 19.9. kello 9–14. Varpaisjärvelle jalkaudutaan myöhemmin syksyn aikana.

Kirjoittaja on Matti ja Liisa -lehden päätoimittaja.