sunnuntai 5.7.2020 Unto, Untamo

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Otto Jääskeläiselle Lapinlahden kunnan kulttuuripalkinto

 

Lapinlahden kunnan kulttuuripalkinto, Lapinlahti-mitali nro 13, luovutettiin itsenäisyyspäivän juhlassa Otto Jääskeläiselle. Jääskeläinen sai palkinnon lapinlahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä elämänmittaisesta ja laaja-alaisesta kulttuurityöstä.

Maanviljelijänä elämäntyönsä tehnyt Otto Jääskeläinen on Halosten museosäätiön perustajajäsen. Hän on toiminut aktiivisesti säätiön hallinnossa, muun muassa puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana, sekä muissa tehtävissä, kuten näyttelykomissaarina ja näyttelytoimikunnan puheenjohtajana. Halosten Museosäätiön hallituksen jäsen hän oli toiminnan alusta 1972 vuoden 1977 loppuun. Hän oli myös kunnan taidetoimikunnan jäsen 1973-76  ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja 1977-80, sekä toimi myös muissa kunnan luottamustehtävissä.

Jääskeläinen teki seurakunnalle aloitteen Bassin kirkkomuseon perustamisesta. Hän järjesti takaisin Lapinlahdelle Toppeliuksen tekemät Lapinlahden vanhan kirkon seinämaalaukset, jotka olivat päätyneet Kansallismuseoon. Teokset  kaunistavat nyt  seurakuntasalia. Jääskeläinen on tarttunut toimeen myös ihan käytännössä: hän haki teokset itse Kansallismuseosta.

Jääskeläinen on toiminut monen lapinlahtelaisen taiteilijan, muun muassa Aarne Paldaniuksen mesenaattina. Hän on koonnut kotiseutuhistoriaa, kirjoittanut Kittola-kirjan ja lahjoittanut valokuvakokoelman taustatietoineen kotiseutuarkistoon.

Vuoden urheilijana palkittiin voimanostaja Toni Väisänen ja vuoden valmentajana hänen isänsä Jarmo Väisänen.

Vuoden junioriurheilija on Kiira Väänänen, vuoden vammaisurheilija Heikki Riikonen ja vuoden veteraaniurheilija Liisa Mäkitörmä. Vuoden urheiluteko -palkinnolla muistettiin Lapinlahden Luistin -89:ää.

Jätä kommentti

*